https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 17 november 2009

På den tiden då jag kallades Garbo - vilka hemliga smeknamn har ni?

Jag tittar på bilden av Greta Garbo och minns plötsligt att jag kallades Garbo i sexan. Alla sa det. Jag vet inte varför men det hade något att göra med att jag var hemlig av mig. Annars hette jag som liten ibland Swedis, ibland Sweden. Men inget annat. Kärt barn har många namn eller? Eller barn med korta namn får gärna behålla sina? Har ni några roliga smeknamn i garderoben?

11 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Det fanns såå många Evor. I min klass 5 stycken. Jag fick heta Lis eftersom att jag heter Elisabeth också. När jag började som reporter fick vi heta våra efternamn, som om vi låg på luckan.

Evas värld sa...

Jag tror Eva är det vanligaste namnet på min facebooksida bland mina vänner. Jo, det var allt många Evor, inte så många små Evor idag.Min bästis Eva blev kallad Otto i stället!

Jenny sa...

Mamma har alltid kallat mig Jensan - och gör det fortfarande. Och som liten, på dagis, fick jag heta Jenny-1 eftersom jag var den äldre av två jennysar. Känns bra att ibland få vara etta! ;)

Maria Björkman sa...

I skolan hette jag av någon anledning mitt efternamn, Hydling. Varför kan ingen begripa, det var en Maria till i klassen men hon kallades Mia. Så det kan inte ha varit skälet. Obegripligt. Mitt smeknamn som liten var Mia-Mojen. Otroligt fånigt, men gulligt på en liten tjej!

Enn Kokk sa...

I "Att angöra en brygga" är det Hans Alfredson som får heta Garbo.

Johanna Wistrand sa...

Fick mail från syrranidag: Jojobert. Länge sen jag såg det senast.
Annars vare det Jojo, Joslan, Jossi, Josselhanna.Det tre sistnämda var alltid släktingar på mormors sida som envisades med, alltid lika roligt.

Evas blogg sa...

Ja vi ärmånga Evor och ibland blir jag kallad Grellan (från efternamnet), inte så snyggt tycker jag.

Victor Estby sa...

Kul med alla smeknamn! Själv har jag blivit kallad Elvis. Bland annat av en full tant för några år sedan på Slussens perrong. Blev mycket smickrad eftersom ju fulla människor brukar tala sanning. Det slog mig senare att jag glömde att fråga henne om hon menade 50-tals-Elvis eller 70-tals-Elvis...

Evas värld sa...

Victor jag är säker på att hon menade femtiotals-Elvis!

Eva, Grellan är lika tråkigt som Swedis!

Jensan, sagt med Monicas glada tonfall tror jag låter fint. Jenny-1!

Mia-Mojen var gulligt Maria. När jag gick på gymnasiet var killarna alltid kallade vid efternamn medan flickorna bar förnamn, märkligt, jag skulle inte vilja att någon kallade mig efternamn bara!

Jojobert, Johanna, undrar vad det där bert kommer ifrån? Jag säger ibland Ellobert till min yngsta. Det var en härlig samling varianter du hade!

Mahi sa...

Att ha ett vanligt namn har sina sidor. Jag blev också kallad mitt efternamn hela uppväxten. Jag kunde aldrig ta det till mig så det blev märkligt med identiteten. Har tagit igen det med råge och skaffade mig ett alldeles eget efternamn i vuxen ålder som jag älskar. Det är bara jag i hela vida världen som heter det. Det är världens bästa konversationsuppöppnare, till och med kvinnan på skatteverket och jag pratade vackra efternamn häromdagen och hon skulle också byta efternamn efter det samtalet. Det är så mycket roligare att bli bemött med positivitet och glädje.

Evas värld sa...

Mahi! Det låter underbart att bestämma själv vad man vill heta, ett namn som passar en helt enkelt.Och om du är glad i ditt namn så hörs det säkert när du säger det och det smittar av sig med glädje på omgivningen.
Det är så härligt: varför ska man nöja sig med hur andra definierar en när man själv kan påverka det?