https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 13 januari 2010

Jag springer på löpbandet och tänker på Gårdagens Gudomliga Röra

När jag sprang på löpbandet i morse /oj vad skrytigt det lät, på låg hastighet och sakta för att vara ärlig!/ så insåg jag hur tankarna befrias av rörelse. Jag springer och det kommer nya idéer fladdrande, jag får lust helt enkelt.
Men ibland, måste erkännas, flyger tankarna iväg till - mat. Inte den tråkiga vardagsmaten som jag skrev om igår. Mer till vilka recept Annica och jag ska ha med i vår Bärkokbok som vi just nu arbetar med. Idag tänkte jag på gårdagens oförglömliga efterrätt. Jag har skrivit om den mer utförligt på Bärbloggen, Annicas och min blogg kring Bärböckerna. Men i korthet är det en röra av avrunnen yoghurt, blandad med vispad grädde smaksatt med vanilj,. Servera kyld med lönnsirap, färska hallon, en sås av mixade bär, igår tog jag jordgubbar, det blev en Gudomlig röra. Röran kallas i min familj för Nyttig röra - eftersom en viktfixerad vän en gång åt massor när jag oskyldigt sagt att det här är en nyttig röra - en massa yoghurt och så.... Att detta "och så" var grädde sa jag inte. Så nu kallas det Nyttig röra.

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Låter som en underbar nyttig röra!

Granne med potatisodlaren sa...

Nyttig är den för att du njuter så av den. Eller hur? Det låter så härligt med både god röra och träning. Jag ska ta mig till en ny loppis.

Evas värld sa...

Mina Evor: Så sant, ibland är det nyttigt att njuta! Hoppas loppisen var kul, jag älskar att rota omkring på loppisar!

Jenny sa...

Ja visst är det så, att tankarna befrias av rörelse. Jag blir som mest kreativ i tanken när jag springer, särskilt på det monotona löpbandet. Då föds också de bästa blogginläggsidéerna, så ibland önskar jag att jag kunde jogga och blogga samtidigt. En joggblogg kanske? ;)

Evas värld sa...

Jenny, du får prata in idéerna medan du springer! Jag tycker också att det är så att jag får bra idéer på löpbandet eller när jag promenerar. Mina fötter tänker visst!