https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 20 januari 2010

Var läser ni era skrämmande deckare? På landet i enslig stuga eller hemma i stan?

Jag ser i Elins bokblogg, här, att Johan Theorin,  kommer med en ny bok i vår, Blodläge. Den ska jag förbeställa. Jag tycker han är så bra, en av de få deckarförfattare jag läser för närvarande utan att tråkas ut.  Han har en slags värme i sitt sätt att skriva trots att det handlar om nog så våldsamma saker. Henning Mankells Kinesen gjorde mig däremot helt uttråkad, alltför blodig var den också, försökte med Jon Nesbøs Snömannen men den var tjatig, honom brukar jag ändå uppskatta. /OBS oerhört subjektivt tyckt av en som för tillfället är trött på att läsa kriminalromaner men funderar intensivt på en egen intrig, hm!/
Kul med tips. Elin läser mest deckare på sommaren. Jag vill läsa på vintern instängd i en trygg lägenhet flera våningar över marken.
Var läser ni era deckare? undrar jag.

5 kommentarer:

Var dag bär guldkorn sa...

Mer sällan deckare numer, men ibland får jag mina ryck som kan inträffa var och när som helst. Men helst i min ensamhet eller åtminstone när alla andra sover.
Gillar också Theorin. Och inte minst för att jag gillar Öland så intensivt och starkt och att Ölandskänslan, det karga landskapet som ändå är så övermåttan fyllt av kärlek o värme finns där. Just på mitt vis, även om jag är en söderalvarsölänning och han skriver om det norra.

Evas värld sa...

Guldkorn, du borde sitta och skriva i ett ensligt hus på södra Öland! Drickandes te och med en varm pläd runtomkring dig.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag längtar efter Johan Theorins nästa bok. Jag gillar att de utspelar sig på Öland. JT är så bra på att hitta de miljöer som är lite okända och skrämmande.
Deckare läser jag ofta sent på kvällen nedbäddad, eller när jag sitter och väntar på något. De är ofta så intensiva att man glömmer omgivningen. Tiden rusar iväg och den tråkiga väntan med den.

Annika sa...

Du vet att jag är hopplös när det gäller deckare Eva, inte ens Skumtimmen funkade för mig. Förstår inte varför jag blir så uttråkad!

Evas värld sa...

Ja visst Eva, världens bästa böcker att läsa i väntan på något, när man måste samla tankarna på något annat. Kolla gärna förresten på Johan Theorins hemsida, tror jag fick med länken under hans namn.

Annika! Rätt som det är hittar du nog en deckare du fastnar i:) FG:s nya bok har tydligen drag av thriller... men läs den på franska, du om någon!