https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 9 mars 2010

Samvetsfråga: Hur ofta putsar ni tangentbordet?

Ni skulle se mig. Jag skrev intensivt, vårsolen, den underbara, faller in över tangentbordet - och det var inte vackert. Allt syns i solens skarpa ljus, skitiga tangenter till exempel. Nu sitter jag med tops och försöker göra rent. Är det någon som har något smart bättre sätt att få ett glänsande rent tangentbord- och samvetsfråga: Hur ofta putsar ni tangentbordet?

8 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Jag putsar tangentbordet OFTA, men jag är nog knäpp.
Jag sprayar på lite medel av någon sort på en liten trasa, och gnor och gör fint.

Om man inte gör det, så kan man ju så lätt lista ut vilken/vilka bokstäver man använder mest, och det tar en himla tid att klura ut varför, det sysselsatte jag mig ofta med förut, av ren nyfikenhet. Använder jag olika bokstäver mer för olika språk, vilka ord? Massor av frågor!

Evas värld sa...

Vad gulligt, Carina, att du satt och funderade på vilka bokstäver du använder mest och varför. Jag har kommit på att mitt tangentbord blev extrafult just nu för att mina händer är så torra, jag smörjer in dem och tyvärr blir tangenterna då insmorda när jag skriver och därmed dammsamlande! Ska ta fram lila trasan jag också!

Jane Morén sa...

Jag brukar vända upp och ner på det lite då och då och skaka det och sedan drar jag över det med en vippa. Tops..nej så noga har jag inte varit, ännu.

Evas värld sa...

Jag har ju faktiskt också en MYCKET liten dammsugare med USB-sladd till mitt tangentbord! Det ni!

Pia sa...

Det där var verkligen en samvetsfråga, jag kanske borde göra det oftare än jag gör. Kanske blir någon gång varannan vecka...

På mitt jobb som IT-samordnare på Danderyds sjukhus ser man tyvärr riktiga skräckexempel. När man kommer in på ett läkarrum och ska hjälpa personen med någonting på datorn och ser att tangentbordet är så osmakligt så att man knappar på det med naglarna för att slippa komma åt dem, undrar jag verkligen hur duktig den personen är på att tvätta händerna innan han/hon undersöker en patient... Huuh!

Evas värld sa...

Pia! Det var en riktigt ruskig rapport :) alltså från din arbetsplats. Varannan vecka låter väl bra hemma!

Cecilia N sa...

Igår!
För första gången någonsin.

Nej, dragit med en trasa på ovansidan har jag väl gjort förut, men igår sprätte jag bort alla tangenter och satte dem i en kastrull med varmt vatten och diskmedel.

Sen tog jag en gammal tandborste och "sopade" det som var kvar på tangentbordet ihop med dammsugaren på lägsta effekt.

Sen tog det ett tag innan tangenterna var ordentligt torra och kunde sättas dit.
Jag hade varit förutseende och tagit bilder på tangentbordet före jag lossade tangenterna.

Evas värld sa...

Cecilia! Jag blir djupt imponerad. Mållös. Pilla bort tangenterna... det var otroligt, men jag inser nu att det är vad jag borde göra. Inte ens min minidammsugare kommer annars åt de mystiska smulorna under plasten!