https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 29 april 2010

Nya utsikter ger nya insikter

Det är nyttigt att åka bort och se sitt liv från andra perspektiv med nya utsikter - det ger nya insikter. Jag har suttit med Ellen på biblioteket på Unesco denna vecka och jobbat - till fasa för arbetskamrater till henne som tycker det är ett konstigt sätt att tillbringa en Parisvistelse. Det tycker inte jag som älskar att åka bort för att skriva och som tycker om att ha ett vardagsliv i Frankrike. Jag har varit så mycket i Paris att vad jag vill är mest att ströva runt med Ellen.
Men den stora insikten är att jag måste skaffa mig ett sammanhang hemma, gå iväg på morgonen till ett bibliotek, en arbetslokal. Jag blir så pigg och glad när jag har rutiner som tvingar mig att gå ut, iväg.... i stället för att vandra mellan sovrum, vardagsrum, arbetsrum - det jag drömde om en gång. Nu vet jag att jag vill stiga upp och gå iväg, sitta vid ett arbetsbord utan störande hemgrejer omkring mig och arbeta, gärna med andra likasinnade i närheten.

8 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Du kan komma hit och sitta och skriva hos mig!

Evas värld sa...

Carina! Det låter underbart - men jag skulle väl vara titta storögt på allt liv och alla färger och lyssna på alla ljud och bli betagen av havet...

Evas blogg sa...

Det drömmer jag också om.

Jenny sa...

Ja, så hade vi ju det en gång Eva! På den lilla redaktionen på 2 tr på Dalagatan. Det var härliga tider - i varje fall stämningen mellan oss på redaktionen.
Nu har jag också hunnit läsa dina senaste inlägg från Paris och längtan blir bara större. Så underbart ni verkar ha det!

Kimselius sa...

Javisst är det underbart att åka bort och skriva. Det är därför jag har min skrivarstuga. Njut av livet i Paris! Kramisar Kim

Sofie B-C sa...

Du formulerar precis vad jag gått och tänkt på. Ibland känns det som om man måste ut i den riktiga världen, hur trevligt det än är att vara "arm chair traveller". Jag sitter och skriver på en jobbansökan av just det skälet. Längtade precis som du efter ett bibliotek av den typ som du beskriver. Och lite rutin:)
Härligt att ni har det så bra tillsammans i Paris!

Evas värld sa...

Jenny, Dalagatan var for bra for att vara sant!

Kim, du verkar ha det bra nar du rymmer till din skrivstuga!

Visst ar det intressant Sofie hur man förverkligar en drom for att inse att det nog kanske ar en annan drom man vill ha egentligen... Just nu lite strangt bibliotek, rutiner, fikakompisar.
Ja vi har det bra i Paris... ikvall ska vi fira vara fodelsedagar tidigare i ar da vi var pa skilda hall vi har fatt en gemensam middag av de andra barnen! Harligt.

Kimselius sa...

Har det underbart i min skrivarstuga, speciellt vår, sommar och höst. Vintern är lite väl kallt och i år var det alldeles för mycket snö.