https://www.instagram.com/evaswedenmark/

måndag 5 augusti 2013

Orange is the new black - en helt beroendeframkallande smart välskriven serie

På dagarna solar vi, arbetar i trädgården, hugger träd, rensar i slyn. Hårt härligt arbete för att ge oss luft och ljus.
Men på kvällarna har vi de senaste dagarna rymt till ett kvinnofängelse i USA. Sett den nya serien Orange is the new black en amerikansk TV-serie, vars tretton första avsnitt släpptes den 11 juli 2013 i USA på Netflix. Den bästa serie jag sett på hur länge som helst. Fascinerande personer, spännande intrig och en osvikligt smart dialog.
Den är helt beroendeframkallande. Tack och lov ska en andra säsong spelas in.
Orange is the New Black är skapad av Jenji Kohan som också gjorde Weeds och bygger på en självbiografi av Piper Kerman som släpptes 2010 (Kerman avtjänade  femton månader mellan 2004 och 2005)
Du har väl inte missat den? Om du gjort det - lyckans du som har den kvar att avnjuta, se, uppröras över, gripas av.
Netflix släppte alla avsnitt på en gång så man kan frossa, och det gör vi. Binge watching!

9 kommentarer:

Marina sa...

Nix - inte sett, tack för tipset!

Eva Swedenmark sa...

Marina... jag vågar säga att du blir fast och att du kommer att gilla den!

Margareta Wahlén sa...

Netflix vad är det undrar okunnig? en kanal eller...en dvd? vill gärna se!!

Eva Swedenmark sa...

Margareta, det är en slags film- och tevetjänst på nätet. man betalar och kan se en massa filmer och serier i datorn. På teve också antar jag men vet inte hur. Det kostar något per månad men just nu är det en gratis prova-på-månad så titta på Orange ...
Visste inte heller vad det var för en vecka sedan :)

Olle Broström sa...

Håller helt med dig. Sett tre avsnitt och det blir bara bättre. Det motsägelsefyllda,komplexa hos de enskilda individerna är befriande att se.
House of Cards var också bra men väl dystopisk men tyvärr kanske inte så långt från sanningen i dagens Washington.

Eva Swedenmark sa...

Olle, vad roligt att höra att du också gillar den. Nu har jag sett hela första säsongen och det blir bara bättre - väntan på fortsättningen kommer att kännas lång.
House of cards ska jag också se, bra enligt döttrarna :)

Olle Broström sa...

Tips: vi har sedan i vintras en manick stor som en ishockeypuck,Apple TV, som kostar ca 1000 kr. Har en sladd som stoppas i TVns HDMI uttag och vips har man tillgång till Netflix,I-Tunes(som en hyrvideobutik m senaste filmerna) plus en rad andra kanaler. Men kanske bäst av allt: man kan koplla upp I Pad trådlöst(via sin wi-fi) så har man tillgång till SVT Play,Youtube,sina egna bilder allt i HD kvalitet. Adjö till att passa programtablåer och repriser. En liten revolution tycker jag..

Pernilla sa...

Åh Eva!

Idag längtade jag plötsligt efter dina ord. Jag läser allt färre bloggar numera och tappar bort de jag tycker om, eftersom Google Reader är ett minne blott.

Fyra avsnitt av "Orange..." har jag hunnit med och jag tänker på rollfigurerna under dagen. Ett fantastiskt betyg av någon som ytterst sällan ser på film.

Nu vill jag läsa ikapp hos dig.
Milton - stor kille den här sommaren ju. :-) Till helgen kommer mitt första barnbarn ner till Skåne. Du kan tro att jag längtar efter honom.

*höstglödstankar*

Pernilla

Eva Swedenmark sa...

Pernilla! Vad roligt att höra från dig. Jag tittar ofta in på din blogg även om jag kanske inte lika ofta skriver något. Vad roligt med ditt barnbarn. Det är fantastiskt och barnbarn skänker så mycket kärlek i livet.