https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 7 april 2015

Konserverad frukt i stället för påskäggE2 kom hem från lång resa långt bort idag och jag är så lättad. Alltid denna oro innan planet landat och man får ett telefonsamtal: Jag har landat nu!
Inte går det över för att barnen växer, mina barn är de alltid ändå och jag är en orolig mamma.
Men idag har vi samlats alla. Min lille assistent bestämde att E2 måste få påskägg och skattjakt, assistenten krävde rim på skattjaktslapparna och det är så kul.

Jag minns inte att vi hade skattjakt när jag var liten efter påskägg, nog fick vi påskägg för det mesta men utan att behöva leta. Nu är det halva nöjet.
Men jag minns en påsk. Jag vet inte vad det tog åt mina så snälla föräldrar men de tyckte att påskägg var väl inte så nyttigt, i stället fick vi varsin burk konserverad frukt, min bror och jag.
Besvikelsen kan enbart jämföras med den jul när det ena paketet efter det andra innehöll ... underbyxor (vi sa inte trosor på den tiden). Konstiga paket till en förväntansfull femåring.

Men man får väl ändå säga att om barndomstrauman inte är värre än så då var nog barndomen helt okej?

17 kommentarer:

Karin sa...

Ja, med sådana barndomstrauman har du nog ändå haft en lycklig barndom Eva!

Eva Swedenmark sa...

Tack Karin, tror det också. Men visst var det en bisarr idé att ge oss en konservburk!

Anna/notonmusic sa...

Å vad jag först din vånda över resande barn. Påsken, Hahaha jag måste skratta i mina hostattacker Eva. Konserverad frukt :-) men vet du... En påsk gömde jag ett stort påskägg åt vår yngsta, med godis och en leksak i, en gummimask, i ugnen på vedspisen, bakom luckan där man inte eldar du vet. Barnets pappa eldade utan min vetskap denna morgonen. Vilket medförde att när lilla sonen hittade ägget var det helt förkolnat och gummimasken hade smält över allt godiset. Men det var åtminstone inte uttänkt. Bara dumt tänkt.

Eva Swedenmark sa...

Anna vilken dramatisk historia om det uppeldade påskägget, den yngste kan väl aldrig ha glömt den händelsen! Det är så kul med dessa historier i en familj som man berättar för varandra, det som från början var hemskt men förvandlas till en rolig historia! Tack för att du delade den med mig :)

Anonym sa...

Det var roligt med konservburk lilla fina mamma. Vad glad jag är att vi sågs i går. Det var mysigt.Älskar dig /E2

Anonym sa...

Finaste mamma! Älskar dig. Tack för i går och för påskägg:) /E2

Eva Swedenmark sa...

Kramar E2! Snart ses vi :)

KaosJenny sa...

Ja jösses, här har barnen gjort en tradition av att de gömmer äggen åt varandra. De har jätteroligt och det tar en bra stund. Till och med 17-åringen tinade upp lite och sprang runt och sökte. Kram

Anna-Karin sa...

Jag har också häromdagen fått hem en vuxen dotter som varit på andra sidan jordklotet i drygt två månader. Känner igen det du skriver om hur skönt det känns när man vet att planet landat i Sverige igen, att man snart får träffas IRL.

De unga idag reser mycket. Och ofta långt bort.

Kram/Anna-Karin

Cecilia N sa...

Tänk så nära du var att vinna en tröja på eftersnacket!

Eva Swedenmark sa...

Nämen vadå Cecilia ... Bara nära???

Eva Swedenmark sa...

Anna-Karin, ändå tänker jag att när de reser har vi kontakt med dem, när jag i mina yngre år reste långt bort (långt var Frankrike!) fick mina föräldrar bara vykort! Hur stod de ut? :) Kram!

Evas blogg sa...

Jag tänker också på det, att vi bara kunde skicka vykort (som inte kom fram alla gånger). Så skönt att vi kan kommunicera på annat sätt nu när våra barn reser. Vår yngsta åker till Borneo i sommar, hon ska vara ute i djungeln en tid och där finns ingen möjlighet att kommunicera med sin oroliga mor. Det kommer att bli några jobbiga dagar för mig :) Jag förstår din besvikelse över en konservburk, själv fick jag ofta kalasbyxor i ägget, inte så kul det heller. Men välment.

Eva Swedenmark sa...

Åh Eva ... kalasbyxor i ägget! Du har säkert rätt att det var ren omtänksamhet. Men ändå!

Cecilia N sa...

På Mästarnas mästares eftersnack. Visst var det han som tyckte att man skulle stryka nattduellen som vann tröjan?

Det var lite skoj att känna igen ett namn i sändning.

Eva Swedenmark sa...

Så kul Cecilia!!! Såg inte det. Måste vara att jag twittrade om att jag valde Mästarnas Mästare framför Babel som de sett! Tycker MM är så kul att titta på.

Cecilia N sa...

Precis det var det!