https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 14 juli 2010

Jag avskyr getingarna, vad ska jag göra?

Min gräsklippare lade av i början av sommaren så jag klipper med min trimmer, men vad gör det. Den intensiva torkan gör att gräset inte växer, blommorna torkar och till och med syrenerna slokar i värmen.
Jag slokar inte, jag älskar värme.
Det enda bekymret just nu är getingarna, det finns massor, jag vet inte var de har sina bon men de svärmar in i köket. Spruta vill jag inte för Miltons skull, i morgon ska Ellen köpa en sån där "tennisracket" med batterier i som slår ihjäl efffektivt. Jag vill inte ha getingar, är allergisk. Har ni något knep att bli av med de små bestarna?
Myggen har nästan torkat bort, sniglarna likaså, härligt nog. En usel larv biter hål på humle och klematis. Men det är egentligen bara getingarna jag avskyr djupt och innerligt.
Vad ska jag göra? Råd emottages tacksamt :)

7 kommentarer:

KaosJenny sa...

Det enda jag kan komma på är att lokalisera boet... Kanske kan man gå in på någon välsorterad järnaffär och hitta något undermedel...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Eva Leta upp boet under dagtid och spruta med Getingmedel på kvällen när de flesta getingar har gått och lagt sig. Du behöver upprepa ett par gånger för att få död på alla. Om du inte lyckas själv kan du alltid ta hjälp av Anticimex. Är själv allergisk mot getingstick därför bekämpar vi de små liven när de befinner sig på ställen som inte är så lämpliga. Lycka till! Kram Kim

Granne med potatisodlaren sa...

Har bara prövat sockergömma. Du vet ett glas med sött som är konstruerat så att getingen inte kommer ut. Inte så giftigt. Men det hjälper nog inte mot en hel svärm.

Jenny sa...

Om jag det visste Eva! Jag är själv helt och hållet "under attack" här på min veranda. Men det där "tennisracket" med batterier är väldigt effektfullt och väcker morbida lustar jag inte visste att jag hade inom mig... ;)

Evas värld sa...

Jenny, vi har hittat en getingdödarracket, glömde batterier bara, men sen så....

Eva, vi kör med saftfällor, effektivt!

Kim; boet är under takåsen, kan inte riktigt se mig stå på en stege och spraya....

Jenny L - visst blir man morbid. batteriracket och mordplaner. Men getingarna är hemska. När vi lagade mat höromdan slog Emil ihjäl femton-tjugo stycken i köket. Nu har jag hängt upp märkliga tunna slöjor för alla dörröppningar.

Jenny sa...

Jag såg de tunna slöjorna. Jättefint! Romantiskt... Kanske passar extra bra just nu efter mail från kärleksvän och allt. :)

Anonym sa...

Good post and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.