https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 18 augusti 2010

Det förvirrade s-förslaget om SL som butler för stressade storstadsbor

"Igår läste jag en makalös debattartikel om vad S vill göra för stressade stockholmare. Annika skriver om det på sin blogg också. S vill inrätta tvättservice och butlertjänster och hämtning och lämning av barn i anslutning till kollektivtrafiken. Det var så obegripligt att jag inte fattade att det var allvar först", skriver bloggvännen Jane.
Jag håller helt med henne. Man inte skylla på solsting och det är heller inte min feber som gör att jag tycker att detta utspel är totalt förvirrat, rentav pinsamt. Varför i hela världen skulle SL sköta detta i stället för att försöka bli bättre på att sköta det som de ska göra men inte gör så bra: Hålla tider och se till att ha tillräckligt antal bussar och tåg.
Enda förklaringen är att s målat in sig i ett hörn med nej till RUT-avdrag som är något som många i Stockholm uppskattar och nu vill hitta en egen variant. Men vilket ogenomtänkt och märkligt röstfiske!

4 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Om man vill vara snäll är det väl så att socialdemokraterna i Stockholm vill att pigorna ska vara anställda i företag och inte av familjer och att de ska jobba tillsammans på en plats och inte i hemmen.
Sl är med på ett hörn som lämplig placering. Inte som arbetsgivare. De tror väl att det ska bli som med affärsmännens skjortor. De lämnas på Arlanda vid avfärd och plockas upp vid ankomst.
Nu ska vi alla kunna lämna vår tvätt när vi far till jobbet och hämta den när vi kommer hem. En utopi som aldrig är möjlig om de som tvättar ska ha löner som det går att leva på.
Vi som går runt i stan ser ju hur de flesta tvätterier har slagit igen.

Maria-Thérèse afiori.com sa...

Otroligt pinsamt och fånigt.
Om de ändå hade bytt ut Sahlin och bara betett sig något vettigare nu på slutet skulle det inte vara några problem.

Det var en väldigt rolig ledartext om det i Tidningen Ångermanland igår - skriven av s-sidan! tidningen har både och - om att stockholmarna ska börja skratta efter schema nu.

Jenny sa...

Håller med - ett märkligt röstfiskeri är vad det är! Det känns som att man försöker gå högerväljarna till mötes, vilket osar ren och skär desperation. Vänster går till höger och höger går till vänster - i alla fall i retoriken, men kanske inte i praktiken. Jag tycker det hela är ytterst förvirrande.

Evas värld sa...

Ja "voffur gör di på detta viset?" kan man fråga. Vilket politiskt självmål just nu när det är viktigt med starka förslag och visioner.

Jag vill inte ens vara snäll, Eva Granne, jag tycker bara det är ett pinsamt dåligt sätt att tackla RUT-avdrag.
Desperat, säger Jenny. Ja dumt och desperat, det är ett skämt på allas läppar nu i bussar och på tunnelbanan.

Tydligen har det blivit ett skämt även i Ångermanland, Maria-Thérèse. Bra med självironi i alla fall1