https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 5 november 2011

Så mycket bättre, ett program som gör mig glad

Ser på teve, lördagar brukar vara tråkiga. Men för en vecka sedan såg jag Så mycket bättre, sedan följt av Downton Abbey, favoritserie. Jag såg hånfulla kommentarer på nätet om varför Tomas Ledin skulle ha så mycket tid. Själv njöt jag av programmet. En grupp supermusikaliska artister som bjöd på sig själva, som är positiva till varandra, som generöst tolkar varandras sånger, skrattar och gråter - det var så fint.
Nu är det Eva Dahlgrens kväll, henne tycker jag så mycket om. Så fint det är. Mellan sångerna berättar kvällens artist om sig själv, anspråkslöst, roligt. Ingen hånar någon, ingen blir kallad ful och hemsk som i Idol, ingen blir utröstad.
Mikael Wiehe, Lena Philipson, Laleh, Timbuktu, E-Type, Eva Dahlgren och Mikael Wiehe tolkar varandras låtar i vänligt samspråk och stor musikalitet. Vilket generöst program.
Vad jag är trött på alla mobbings- och utröstningsprogram. Vad jag avskyr att inte kunna sätta på teven utan att någon ska röstas bort.
Bland annat därför tycker jag så mycket om detta snälla men alls inte menlösa program. Titta du också!

13 kommentarer:

Cecilia N sa...

Om man jämför ikväll med förra veckan så tycker jag att förra veckan var det mycket Ledin "kvar" i låtarna många gånger, men idag var låtarna verkligen adopterade.

Karin sa...

Upptäckte just i kväll att jag varit så TV-skadad att jag bara utgått från att "Så mycket bättre" var förnedrings-TV. I kväll tog några goda medmänniskor mig ur den villfarelsen och hela Eva Dahlgren temat var så fint. Vilka återblickar!
Och som sagt, så mycket värme och generositet mellan deltagarna. Kul!

Evas värld sa...

Cecilia, ett riktigt härligt program med en av mina favoritartister i "huvudroll". Så bra!

Karin. jag var lika TV-skadad som du, slötittade förra lördagen bra för att jag var uttråkad och upptäckte detta härliga program!

Lyrans Noblesser sa...

Håller verkligen med, ett så fint, stödjande, värmande program har jag längtat efter. Hade dessutom aldrig hört talas om Laleh innan, men hon är ju fantastisk!

Evas blogg sa...

Jag såg det, för första gången, förra lördagen. Ett program som känns varmt. Och så roligt att höra hur de tolkar varandras låtar. Eva D är en av mina stora idoler genom åren. Vinylskivorna är nästan sönderspelade.

Evas värld sa...

Lyran, Laleh är en av mina favoriter, ännu mer efter detta program! Suverän artistblandning!

Evas värld sa...

Eva, vad man längtar efter snällhet och generositet, bort med all arrogans som för mycket präglar medierna. Hoppas detta är något nytt som får efterföljare!

KaosJenny sa...

Mm, jag missade igårmen håller verkligen med. Fint med snälla människor i TV för en gångs skull. Kram

Annika sa...

Ett par till här som tittade förra säsongen och tittar nu igen!

kajsastina sa...

Jag instämmerk! Det är så tröttsamt med lekprogram och förnedrings-TV och alla vuxna som skriker som barn. Men engelska serier gillar jag. Jag såg också Så mycket bättre förra året och det håller samma kvalitet nu. Det var speciellt trevligt att se Eva Dahlgren, som jag visste så litet om. Jag älskar hennes sång.
kram

Anneli sa...

Det är ett jättetrevligt positivt program! :)

Pia sa...

Älskade alla program förra säsongen, så för mig var det en självklarhet att se igen. Och jag är inte besviken!

Det är härligt med artister som bjuder på sig själva och det enda negativa är alla reklampauser, men det står man ut med för att programmet är så trevligt.

Kram!

Peter Fowelin sa...

Jag stämmer in hyllningskören. Jag ser inte mycket underhållning, men jag och min fru följde hela förra säsongen. Nu har jag inte kunnat se programmen, tyvärr. Och att se dem på datorn har jag ingen lust med ... Men på lördag kväll bänkar vi oss säkert.