https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 21 juli 2009

Det kanske slutar med att vi startar ett eget förlag?

Att bo på en ö utan affär eller kiosk ställer krav på oss öinevånare. Vi är ett släpande släkte, vi öbor. Allt ska släpas ut från stan, sedan till båten, ombord, sedan av. Sedan har man skottkärran vid bryggan och kör upp ett lass med sådär åtta nio kassar och väskor som ska ut till ön. Det underliga är att jag bär ut och bär ut - ändå har jag alltid lika mycket att bära. Det är då jag kroknar ibland och bara sjunker ihop på verandan när jag kört upp några skottkärreomgångar. Man får se det som dagens träning.

Vi hade hoppats på riktigt torr och solig dag och laddat med den fina gråvita lasyren. Men verandan var inte riktigt torr, det får vänta tills i morgon. Då kör vi loss med grålasyr och med Falu rödfärg. Dessutom ska Annica och jag ha en verandplanering om innehållet i nya boken. Men just nu framför allt om hur vi ska planera försäljningen av vår upplaga av Smultron och svek som kommer i början av augusti. Vi inser plötligt att vi blir ett litet förlag. Vi måste ha en hemsida, säger F. som vet allt om bokförsäljning så nu ska vi skaffa det också. Kan vi blogga måste vi väl kunna skapa en hemsida?

Vi blir glada om ni hejar på med åsikter och insikter. Vad ska hemsidan heta till exempel? Oj nu är det många frågor som snurrar i mitt huvud!

9 kommentarer:

Victor Estby sa...

Varför inte bärsidan, tänkte jag först som förslag på er hemsida. Ni skriver om en massa bär och du bär en massa. Men på Internetsvenska blir det barsidan, och det blir ju lite vilseledande. Och Smultronstället blir ju smultronstallet. Och är säkert upptaget. Där har ni några uteslutningar i alla fall. Låter spännande alltihop i alla fall!

Evas värld sa...

Viktor du är kul - bärsidan för den bärande Evan och Annican.Men du har rätt i det där med prickarna - det ställer till det. Har du en hemsida förresten?

Evas blogg sa...

Åh vad kul med tankar och idéer, sånt gillar jag. Jag har en enkel hemsida, köpte en portal för billig penning och knåpade ihop den efter instruktioner. Ska fundera på namnförslag till er.

Victor Estby sa...

Jag har en hemsida, som min duktiga kusin har hjälpt mig med: www.victorestby.se. Ni kan ju gå in och titta på den för att få inspiration om ni vill. Den är ganska enkel och funktionell. Men något mer inriktad på journalisten Victor än författaren Victor, eftersom den till stor del riktar sig till journalistiska uppdragsgivare. Ett tips är att ni registrerar sidan på Google Analytics när den är klar. Det är ett gratis och enkelt sätt att ha kolla på besöksstatistiken.

Annika sa...

Att döpa den till något som får en att tänka på bärböckerna tycker jag är en bra idé! Ni kanske kan hitta på en ny alliteration i samma anda, men utan prickar?

Bernt Lindgren sa...

Hej!

Har ingen idé om namn men vill tipsa er om att använda publiceringsverktyget Joomla. Det är ett öppet källkodsprojekt som är tillgängligt gratis. Med hjälp av ett publiceringsverktyg (CMS) kan flera tillsammans sköta om en webbplats utan att behöva hjälpprogram typ Dreamweaver eller kunskaper i html-kod och andra dataspråk. Man kan också administrera webbplatsen från vilken internetuppkopplad dator som helst varän man befinner sig i världen, bara datorn har en webbläsare installerad.

Till Joomla finns det också många tillägg, moduler och mallar som hanterar extra funktionalitet (t.ex. e-handel) och utseende på webbplatsen. De är ofta gratis men för en del får man betala litegrann.

Joomla kommer från swahiliska jumla och betyder "alla tillsammans."

Läs gärna mer här:
http://www.joomla.org/about-joomla.html

Och här:
http://www.joomla.org/about-joomla/the-project/mission-vision-and-values.html

Eller här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Joomla

För att installera Joomla behöver man bara utrymme på en internetansluten server som har stöd för den fria databasen MySQL och scriptspråket PHP. Vilket de flesta webbhotell har idag.

Lycka till med er webbplats!

Evas värld sa...

Vad glad jag är för uppmuntrande tillrop och synpukter. Vi hade verandaplanering idag. Joomla verkar bra! Nu känner vi oss inspirerade och det är en känsla jag gillar.

Ingela sa...

Betyder det att man kommer kunna köpa Smultron och Svek igen?
Jag har letat landet runt på semestern efter den då jag blivit tipsad om serien och vill börja med bok1.

Evas värld sa...

Hej Ingela! Ja - i början av augusti finns Smultron och svek att köpa genom Ad libris på nätet igen - tack och lov! Det är jättedeppigt att den är slut överallt. Allra mest deppigt att Månpocket inte nytrycker och inte heller gör pocket av Hallon och hat och Lingon och lust.
Men dom finns inbundna - och Smultron kommer i mjukpärm!