https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 19 februari 2010

Korsika, den vackra ön som inspirerar mig

Vännen Jane frågar om Korsika, var jag brukar bo. Jag är väldigt ensidig när det gäller Korsika. Jag flyger dit med Langley Travel som har de bästa resorna, tycker jag. Jag älskar att bo på Hotel Napoleon Bonaparte i Île Rousse, ett magnifikt hotell som inte är lika lyxigt inuti som utanpå, men  trivsamt. Där har Langley, som äger hotellet, jättebra frukostbuffé och fantastiska trerättersmiddagar som ingår i priset. På det hotellet har jag skrivit mycket! Frukost, morgondopp, havet ligger precis nedanför, skriva några timmar. Flanera, bada, skriva igen, äta lyxig middag... Det är livet! Maria och jag började skriva Papparesan där. Flera av mina Johannaböcker har jag skrivit där också. Men på bilden här tv så var jag på en yogavecka med någon jag tycker mycket om – det kan ni se på leendet mot fotografen eller hur?
Hallå fotografen, ska vi resa dit igen?

13 kommentarer:

Kimselius sa...

Nu fick du mig verkligen att längta bort till sol och värme. Men jag har mitt favoritställe: Hotell Minerva i Sorrento... Kanske vi ses där?

Kramisar från ett snöigt Blekinge och Kim

Evas värld sa...

Kim! Sorrento skulle jag inte ha någonting emot! Kram från ett vitt Stockholm och en litet gladare Eva

Var dag bär guldkorn sa...

Korsika, ja underbart! Egentligen behöver man aldrig åka nån annanstans om man vill utomlands. Det härliga havet för bad, simma, snorkla eller upp i bergen för att vandra. Skriva, njuta sol, njuta mat, vänner, och den vackra omväxlande o även dramatiska naturen. Den är som ett helt känsloregister!
Hoppas du får chans att komma dit snart igen Eva!

Kimselius sa...

Härligt att höra att du känner dig gladare! Kanske följs vi åt till Sorrento någon gång, perfekt terrass att sitta och skriva och blicka ut över Neapelbukten och Vesuvius.
kram Kim

Evas värld sa...

Häng med Guldkorn... vad är väl Island?

Evas blogg sa...

Jag har aldrig varit på Korsika men det låter onekligen som något för mig. Men nu blir det Island i år istället.

Jane Morén sa...

Ser väldigt fint ut Eva!

Kimselius sa...

Jag har aldrig varit på Korsika, däremot tillbringade jag åtta dagar på Island i höstas. En oförglömlig upplevelse som får mig att längta tillbaka. Förhoppningsvis ska jag tillbaka för ännu en föreläsnings/signeringsrunda till hösten. På min blogg kan du läsa om resan, jag bloggade varje dag, här är ett utdrag: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2009/10/kimselius-ar-pa-island-fjarde-dagen.html

På Island är det inte lika varmt som på Korsika, men faktum är att på Island har de inte fått snö på hela vintern. När jag var där i min varma Canadien Goose-jacka hade de +12 grader. Blå Lagunen är helt fantastisk, och bara den får mig att vilja resa tillbaka.
Island är ett bra ställe att finna inspiration, absolut!
Kramisar Kim

Evas värld sa...

Kim! Det är något med öar som jag gillar. Jag har varit på Island några gånger. Den roligaste gången var när Emma Vall skrev "Krossa glastaket - makthandbok för kvinnor" och vi bland annat var hembjudna till Vigdis Finnbogadottìr - Island är inspirerande men jag kan säga att Emmorna Maria och Annica är mer förtjusta än jag, som hopplösa medelhavsmänniska jag är. Kul med bokturné!

Kimselius sa...

Vad spännande att du varit på Island flera gånger, då har du säkerligen sett mer av ön än vad jag har gjort. Hann bara resa runt halva ön. Har precis kommit in från ett skottningspass, Jan håller fortfarande på och som det snöar lär väl jag vara tvungen att gå ut igen om någon timma. Med det vill jag ha sagt att jag tror att Korsika, Sorrento... ja alla andra varma platser än just att vara här lockar väldigt mycket just nu.
Kramisar Kim

Evas värld sa...

Kim! Nu har du verkligen fått mig att längta till Sorrento!

Annika sa...

Tänk att du bott i ett slott Eva! :) Det där med en yogavecka på Korsika påminner mig om en bok jag läste för inte så länge sedan... ;)

Evas värld sa...

Jo jo, Korsika ger inspiration, Annika! Jag tycker det är snudd på skandal att du och T inte varit på Korsika! Ni skulle älska att vara där, det kan jag nästan lova. Det är helt underbart. En passionsö!