https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 21 september 2010

För Guds skull Maria: Svik inte! Sätt dig inte i borgarnas knä

Jag vet inte hur det är med er - men jag får panik över löpsedlarna som skriker ut att Miljöpartiet kanske går in i en regering med Alliansen. De har inga mandat för det från sina väljare. Det vore helt vansinnigt. Det värsta med det tror jag är att det urholkar allt förtroende för politiken. Det blir då så uppenbart bara ett spel om makten, man säljer ut alla löften och idéer bara man får en ministerpost. Jag tänker på alla de unga människor som sökt sig till Miljöpartiet därför att de tror på deras samhällsengagemang och deras miljöintresse. Ser de det parti de röstat på svika så grovt så vet jag inte om de någonsin kommer att kunna känna tillit till politiken. För Guds skull Maria: Svik inte!

8 kommentarer:

Var dag bär guldkorn sa...

Jag är övertygad om att hon inser just det och hoppas hon kan stå emot tryck från ev några i Miljöpartiets topp som inte tycker så, som inte inser hur de skulle förlora förtroende själva och dala enormt.
Så, håller helt med dig!!!

Lyrans Noblesser sa...

Hon måste ju fatta detta!

Tråkigt att vi inte ses på Bokmässan, jag såg fram emot att träffa dig.

Evas värld sa...

Eller hur, Guldkorn och Lyran! Hon MÅSTE bara fatta.

Och jag vet Lyran, nu känns det allt bra tråkigt att inte åka. Hade varit kul att ses igen!

Peter Fowelin sa...

Samtidigt kan ju inte de rödgröna gräva ner sig i en skyttegrav nu och bidra till att politiken hamnar i ett dödläge. På något sätt måste ju landet styras och om alla möjligheter blockeras pga av att SD kommit in i riksdagen, så blir det ett sätt att ge deras inträde i riksdagen större betydelse än det ska ha. Grejen måste vara att "runda" dem, så att de inte kan ställa till för mycket besvär och oreda.

Annika sa...

När Miljöpartiet bildades sade man att man skulle vara ett självständigt alternativ som inte skulle liera sig med de övriga. Nu har man gjort just det. Miljöpartiet har dessutom liberala värderingar - också. Jag hade önskat att MP verkligen fortsatt som ett eget självständigt parti. För övrigt håller jag med Peter att man måste tänka större än blockpolitik nu. Vi har en situation som inte är bra för någon annan än SD. Jag tycker att man måste i sådana lägen vara pragmatisk. Oj, vad jag eldar upp mig! :)

Evas värld sa...

Annika och Peter, jag förstår med mitt huvud logiken i det ni säger. Men mina känslor blir upprörda vid tanken på att ett parti som så lovat att inte byta block plötsligt skulle göra det - vem kan man då lita på i nästa val? Det ligger en moral i det som är så viktigt för förtroendet för politiken. Men som sagt: jag förstår att ni vill motverka kaos! Frågan på längre sikt för mig blir vilket kaos som uppstår om människor bara struntar i politik för att allt upplevs som tomma löften? Nu eldar jag också upp mig, Annika! Men jag brinner för att politik, oavsett parti, ska vara något viktigt i varje människas liv.

Jane Morén sa...

Jag håller fullständigt med dig Eva och känner samma sak, förtroendet kan rubbas rejält.

Annika sa...

MP ska inte byta block - de ska bara inte låsa fast sig vid blocktänkandet, dvs rösta som de röd/gröna bara för sakens skull. Det är sin egen politik de ska vara trogna mot, inte något block!