onsdag 29 december 2010

En biodag med Harry Potter och Inception

Biodag igår, först senaste Harry Potter-filmen med brorson Erling och traditionellt besök på Shanti med indisk mat efteråt. Harry P-filmerna är kul att se men de griper ju aldrig tag i mig. Det är alltför stereotypt för det och tekniken tar över känslorna. Men de fungerar som en sorts underhållning, ungefär som jag väntade mig och det är dessutom kul med en så positiv och trevlig biokompis!

Hemma väntade resten av familjegänget med Inception på DVD. En så omtalad och hajpad film så jag satte mig tillrätta i kuddarna med stora förväntningar. Men blev besviken. Jag kanske hade hoppats på något i stil med  Eternal sunshine of the spotless mind som jag älskade att se, men Inception var för mig bara en ickeberörande konstruktion där i synnerhet många män som vanligt körde bil för fort, hade pistoler, sköt, klättrade i berg, även om ett raster av funderingar om drömmar låg över filmen.
Men för mig var Inception en ganska pretentiös och väldigt överskattad film, ska bli kul att höra om jag får mothugg där?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer...blev ocksa jätte besviken...helt överskattad film...precis som Shutter Island! Tyvärr sa görs det nästan inga bra filmer längre...inget som berör en, men det kanske är sa nutidsmänniskan är?

Lisa

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Lisa! Vi får leta bra filmer som når både hjärta och hjärna!

Annika Estassy sa...

Valde bort Inception helt och hållet, lät för konstruerat för min smak. HP tittar även jag på, road men aldrig engagerad.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Annika, helt min syn också!

Anonym sa...

Ja Eva, det far vi göra ;-)
Lisa

Jane Morén sa...

Vi såg också Harry P på bio i julas, med barn och syskonbarn. Jag kände mig lite dålig efteråt för att jag inte kunde instämma i "Vilken bra film". Jag tänkte: vad är det med mig, det enda jag vill idag är att se naturfilmer, dokumentärer. Jag har helt tröttnat på äventyr.

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Pretto och överskattad. Känslan av att den kunde ha blivit något. Gott nytt år!

cruella sa...

Jag gillade Inception som en sådan film - man får ju sortera sina förväntningar per genre:-) Men visst var det för långa avsnitt pang-pang - och det är ju för att locka även actionpubliken till en film som har fler bottnar och gåtor, om man vill.