onsdag 29 december 2010

Må de riktiga bokhandlarna få fortsätta leva

När Akademibokhandeln i Skrapan öppnade var det en riktigt kul bokhandel med massor av titlar att botanisera ibland. Igår var jag inne i den bokhandeln och slogs igen av hur räknenissarna i ledningen för den bokhandelskedjan så komplett lyckats göra en bra bokhandel till en prylbutik. Där det tidigare stod massor av böcker, många fick plats, det var bredd på titlarna, står nu en enslig rad av samma senaste bästsäljare uppradade med framsidan ut. Den nya regeln att böckerna ska exponeras med hela framsidan ut i stället för ryggen som tidigare gör att så oändligt mycket färre böcker får plats, det var de vanliga bästsäljande böckerna, inget mer.
Tur, säger jag, att Hedengrens bokhandel finns, och Söderbokhandeln
Må de fortsätta leva!

4 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Ja,de gräver sin egen grav. Förr var det jättekul att gå in i en bokhandel när man kom till en ny stad, men nu ser nästan alla bokbutiker likadana ut, enkelriktade och mest bästsäljare. Inget kul! Instämmer helt och hållet med ditt inlägg! Kram Kim

Evas värld sa...

Visst blir man ledsen Kim! Och samma trista utveckling runt om i landet. Förr var det på t ex Åhléns som det såg likadant ut, nu är Akademibokhandeln som ett billigt varuhus med tingeltangel, dåligt är det!

Annika sa...

Fel väg att gå tror jag om man ska konkurrera med nätbokhandeln. Då är det profilering och personlighet som gäller!

Evas värld sa...

Visst är det fel väg, Annika, med suddgummin och pennor i stället för böcker, finns det inga bokälskande räknenissar som kan bestämma i stället!