https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 3 februari 2011

Börja om med böcker med ett älskat barn

Böcker fanns alltid i min värld när jag var liten. Mamma och pappa läste och jag tror jag upplevde att de njöt. Jag fick alltid böcker i present och älskade mina hårda klappar.
Så det är klart att Milton nu också får böcker. Han har en egen hylla långt ner hemma hos mig där hans böcker ligger. Han gillar Mumin väldigt mycket men favoriten just nu är de färgrika bilderna i Farbror Dag Drömlund Dagdrömmare av Joanna Rubin Dranger. Ingen bok jag kanske skulle ha valt till en ettåring men han är fascinerad av bilderna.
Vi har förresten just blivit medlemmar i Barnens Bokkkubb, det var ett tag sedan sista.
Flera fina böcker kom som medlemsförmån, bland annat en bok om Laban, det välbekanta spöket och en bok med bondgårdens djur. Man trycker på knappar och djuren låter men Miltons lilla tumme är än så länge för svag så jag får hjälpa till.

Åh vad jag älskar att få börja om med barnböcker med ett älskat barn!

14 kommentarer:

carina@pocolococreativo sa...

Härligt Eva! Jag saknar de stunderna med min knodd som är 20 nu! Det handlar om så mycket i själva upplevelsen för både barnet och den som är med barnet när man läser tillsammans. Det är stort.

Evas blogg sa...

Minns de underbara lässtunderna med barnen. En guldstund i tillvaron.

Kim M. Kimselius sa...

Oj vad Milton har vuxit! Javisst är det underbart att få börja om med böcker till barnbarnen. Nu finns det så otroligt många roliga böcker att välja på! Kram Kim

Monika Häägg sa...

Jag fick alltid böcker av min pappa. Jag tror att han var med i Folket i Bild som gav ut en mängd med böcker och som fanns överallt ute på arbetsplatser. Traditionen med att läsa böcker har jag så klart fört över till mina egna barn.

Maria Björkman sa...

Precis det här längtar jag efter och ser fram emot något så ofantligt! Jag har redan börjat samla böcker, men till vem vet jag inte än!

mormor Hannele sa...

jag har köpt massor med trädgårdstema :)

Jane Morén sa...

Underbart Eva! Helt underbart. Det finns några saker som alltid gör mig djupt lycklig. En av dem är att läsa barnböcker. Rent och skärt lycklig var jag på kvällarna när jag läste för mina barn när de var små i alla de underbara barnböckerna jag köpte till dem. De böckerna är mina viktigaste böcker, och måste jag välja böcker på grund av platsbrist, väljer jag dem. Jag har faktiskt själv ett par barn/bilderböcker i mitt huvud, som jag en dag hoppas kunna förverkliga.

Anneli sa...

Det är så underbart att uppleva barnböcker tillsammans med barn.

Evas värld sa...

Jag älskar det här med bloggen, man får en stark känsla, förmedlar den och får så underbar respons från människor som verkligen förstår...

Carina, jag vet precis, jag väntade länge på ett nytt litet barn att läsa med

Eva, det är guldstunder man aldrig glömmer

Kim, javisst är han stor, min Milton som nu går själv. Vilken lycka det är att upptäcka vilka bra böcker det finns!

Monica, det är verkligen en viktig tradition att föra vidare - vad kul förresten att du är klar med din nya bok! I år hoppas jag vi träffas på B&B!

Maria, vänta bara, rätt som det är så händer det, då är du beredd!

Hannele, du kanske har en trädgård också att vara med barnbarnet i när ni läst böckerna?

Jane, jag har också alltid köpt barn- och ungdomsböcker. Och ja: Skriv de böckerna du bär på!

Anneli, allt får en extra dimension när man gör det tillsammans med barn, läsa med barn, resa med barn...

Peter Fowelin sa...

Låter härligt och roligt. För egen del väntar jag ändå gärna några år innan det blir barnbarn i huset ... Om man nu ska tillåta sig att ha synpunkter på sådana stora ting här i jordelivet.

Evas värld sa...

Peter, barnbarn det är, tror jag, en gåva av livet. En gåva jag tog emot med glädje när den kom. Men den gåvans ankomst kan och bör man ju inte försöka påverka så det bästa är väl att bara acceptera och glädjas när barnet än dyker upp i ens liv. Acceptera kanske också att det ibland dröjer, men inse att det inte är något man kan påverka, nu talar jag bara om hur jag tänkte i mitt liv i denna fråga:)

Peter Fowelin sa...

Ja, du har väl så rätt i det du skriver. ;)

Anonym sa...

Hej.

Jag undrar hur det är med din bror Peter...? Jag är en utflyttad jämte som följer hans blogg och han har inte skrivit något sen den 30 dec. Du kan sms:a mig på 073-363 81 85. Mvh Magnus

Evas värld sa...

Hej Magnus! Jag har ställt samma fråga till min bror, saknar en av Sveriges vassaste politiska röster, men jag ber honom svara dig själv! Glada hälsningar tillbaka