https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 4 februari 2011

Från zonterapi till vem jag vill se som ny s-ledare

Jag började dagen med zonterapi och det var fantastiskt. Har ni testat? Genom att klämma och trycka på fötterna upptäcker terapeuten hur kroppen mår, och oj vad hon prickade in även saker jag inte sagt. Det var en nyttig timme som gav mig nya insikter. Men vi enades, hon och jag, om att det är lättare att vara vis i teorin än i praktiken, så trots att jag bestämt att inget vetemjöl ska slinka in mellan mina läppar gick jag iväg till ett härligt fredagsfika med vännen och njöt av en semla.

Fika nummer ett följdes av ett släktfika med brorsdotter Linnea som för närvarande är vår kloka familjepolitiker, aktiv i SSU Jämtland och i Stockholm för redaktionsmöte med Tvärdrag. Jag hoppas att s-partikongressen fylls av sådana entusiaster som hon. Igår läste jag listan på vilka det var möjligt att rösta på från Stockholm til s-kongressen - och blev inte glad. Så många som suttit för länge utan att tillföra något.
Jag är alltmer övertygad om att Lena Sommestad är den jag vill se som partiledare i Socialdemokratiska partiet som jag en gång tillhörde men sedan lämnade rätt desillusionerad. En kunnig erfaren och klok politiker som jag bara hör gott om från alla håll.

Aftonbladet brölar: "Folket vill ha Persson". Jag måste bara säga att det inte finns någon av de föreslagna kandidaterna jag vill ha. Bara Lena Sommestad.

4 kommentarer:

BFV sa...

Zonterapi är en icke vetenskapligt understödd behandlingsform. Varför är det nästan bara kvinnor som går på det?

Lenna S blir inte partiledare. Hon är icke-karismatisk och kan aldrig vinna en debatt mor Fredrik R. Hon är dessutom akademiker. S behöver nu en sosse som Österberg eller Pekgul.

Evas värld sa...

Kanske för att kvinnor har en större nyfikenhet på både kroppsliga och andliga frågor?
Vad har du emot akademiker, arbetarrörelsen har kämpat hårt för allas rätt till utbildning och många av (s) bästa ledare har varit akademiker. Heja Lena S! Klok ödmjuk professor i ekonomisk historia med breda kunskaper och stort engagemang

Anonym sa...

Och för att kvinnor går på hokuspokus lättare?

S behöver en sosse.
En med rötter i partiets bas
och i facket som kan prata med
fotfolket och få dom att rösta S.
Back to basic.

Evas värld sa...

Anonym, jag gillar inte det egentligen, man ska stå för det man tycker i synnerhet när man gnäller!
Jo kvinnor är i allmänhet mer öppna för nyheter, mer nyfikna, mer engagerade, se bara vilka som köper böcker, går på teater, bär upp hela kulturlivet. Ditt prat om vem som är sosse är gammaldags snömos. Vad är fotfolket? Du sitter fast i förlegade föreställningar både om vad en sosse är och vilka man ska vända sig till. Ett problem som tyvärr hela s-partiets nuvarande ledning delar med dig och så gick det som det gick när man inte vågar befinna sig i den tid som är nu utan nostalgiskt blickar bakåt på en tid som inte längre finns. Och dessutom som du lider av kunskapsförakt och brist på nyfikenhet för det nya.