fredag 18 februari 2011

En bra BOKhandelsnyhet!

Vilken bra nyhet idag att Akademibokhandeln tänker vända sin sorgliga utveckling och bli en BOKhandel igen. Läs här Med sorg i hjärtat har man de senaste åren snubblat omkring bland bestellers och suddgummin och glittriga anteckningsböcker på Akademibokhandeln. Massor av bra böcker var för smala och reades ut till förmån för högar av de böcker som finns överallt, bestsellers. Det måste ha varit jättejobbigt för kunnig personal att se sig omkring i sin bokhandel med ett fåtal böcker. Ta bokhandeln i Skrapan till exempel. Den var så fin i början med massor av bra böcker, ett stort sortiment av bra barn- och ungdomsböcker trängdes i hyllorna. De senaste åren har nästan allt plockats bort, Böckerna skulle stå med hela omslaget ut och därför rymdes i hyllorna bara de böcker som alla redan kände till. Så sorgligt, jag slutade gå dit. Dessutom har det rått centralinköpsregler, de enskilda bokhandlarna har fått friheten kringskuren. Så går det när man tillsätter en chef utan kunskap om böcker och bokläsare. Han verkade tro att det var smågodis han skulle sälja.
Men nu lovar man att Akademibokhandeln ska bli en bokhandel igen, en bra nyhet!

4 kommentarer:

Enn Kokk sa...

Väldigt roligt att få höra! Jag har sett att den äldre personalen på Akademibokhandeln/Lundeq här i Uppsala har lidit med kunderna, så vi kommer nog att omfamna varandra nu.

Annika Estassy sa...

Ja, det var en bra nyhet! Jag förstår inte alls hur Lindstrand tänkte när han förvandlade Akademibokhandeln till ett ointressant varuhus. Det ekonomiska resultatet kan inte ha blivit det utlovade för inte är det av ideologiska skäl man nu tar ett steg tillbaka...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Enn, ja det var en fin nyhet och jag är säker på att många anställda blir glada!

Annika, visst är det bra när hut går hem - och det är säkert precis som du säger att det var en felkalkyl där kundernas bokintresse underskattades!

Victor Estby sa...

Fantastiskt! Hurra! Oj, vad jag har sörjt den tidigare förändringen! Nu ska jag bli en flitigare kund!