torsdag 17 februari 2011

Ett val vi aldrig ångrar

Man får ju syn på sig själv också, när det kommer en massa frågor om författaryrket. Vi fick så många bra frågor från de otroligt alerta, fundersamma, kloka och vetgiriga åttorna på Johan Skytte-skolan i Älvsjö. Det var många som undrade om vi ångrade vårt yrkesval. Det var många frågor om vi inte blev trötta på att skriva och skriva. Om vi inte kände att det var tungt att avsluta en bok och börja på nästa igen och igen. Om vi var säkra på det val vi gjort att vara författare?
Då hade vi berättat mycket för dem om det tålamod man måste ha, om hur vi skriver om och om igen, hur  lång tid det tar ibland och att det minsann inte leder någon vart om man bara väntar på inspirationen.
Så tycker ni att ni valt det ni vill? insisterar de.
Och då, det går inte att hålla emot. Jag tror att både Annica och jag strålar mot dem och ärligt säger att det valet är något vi aldrig ångrar. De må vara mödosamt ibland och segt och dåligt betalt. Men vi vill inte vara någonting annat än precis just författare.
Jag tror att de känner att vi är fullständigt ärliga!

1 kommentar:

Granne med potatisodlaren sa...

Tänk det är jag säker på. Både att ni har valt rätt och att ni upplevs som ärliga. Är man 15 så märks varenda falska försäkran hur tydligt som helst.