fredag 18 februari 2011

En märklig knippe män är vad Aftonbladet bjuder på

Det var länge sedan jag var medlem i ett politiskt parti, men jag kan  ändå ha åsikter om nya sosseledare, det var en gång min partihemvist. Idag kom Aftonbladet med ett helt galet förslag. En trio MÄN presenterades som möjliga ledare, men herre gud så omöjliga de är.
Mikael Damberg förknippar jag med interna strider i SSU. Jag har förstått att en del gillar honom men han har aldrig gjort något intryck på mig, tämligen okarismatisk.  
Anders Sundström, en misslyckad f d minister numera Folksamchef... det var det galnaste förslaget. Kan någon minnas en enda sak han sagt av intressse? Ingen? Inte jag heller.
Paggan då. Honom gillar jag som politiker. Han vore en kul medkandidat til Lena Sommestad som är den enda ledarkandidaten med lyskraft.
Men Aftonbladets förslag... Vad tänker de på? Inte en enda kvinna och en kandidat som Sundström...
Jag förstår inte. Kom igen Karin Pettersson, bättre kan du!

8 kommentarer:

Maria-Thérèse ~ www.afiori.com sa...

Jo men en heter ju åtminstone DAMberg.

Monika Häägg sa...

De här namnen känns tämligen trista. Och... som du säger inte en enda kvinna. Nog borde det väl gå att finna någon kvinnlig kandidat som är på alerten!

Monica sa...

Det är lite eller mycket underligt, känns som det går bakåt idag. Det pratas så mycket i Sverige idag som inte stämmer med verkligheten medan andra länder kliver fram när det gäller jämställdhet mm.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag vill bara säga att jag hejar på Lena och applåderar Jenny Wennberg på Arbetarbladet som drog igång en kampanj för Sommestad. Leif P är sympatisk, och står för sina idéer så han kommer på andra plats. Damberg kan vara ledare för alla partier till höger om mitten om man lyssnar på vad han säger och där gömmer sig Anders Sundqvist som fick mjölkkon Folksam av Göran Persson. Jag tror att de flesta socialdemokrater skulle välja andra namn än Karin Pettersson.

Maria Björkman sa...

Jag är rädd för att det säger mer om partiet än om Aftonbladet. Ett tecken i tiden...

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Maria, det är jag också rädd för, och då blir jag rädd för partiet framtid!

Eva Granne, visst är det precis som du skriver, jag ska läsa Arbetarbladets Jenny W. I valet mellan en högersosse och en avdankad minister, nu direktör... så väljer jag ingen av dem utan föredrar Lena Sommestad

Monica, visst blir man besviken!

Monika - det är ofattbart om valberedningen inte lägger fram lika många namn på kvinnor som på män.

Maria-Thérèse, ;-)

cruella sa...

Veronica Palm då, varför är det plötsligt ingen som snackar om henne längre? Vänstersosse och ung, ingen störande akademisk bakgrund;-) Ylva Johansson - drösvis med ministererfarenhet. Och så Margot den eviga.

Nej. Det skulle ju ha varit Anna Lindh. Eller Mona Sahlin för all del.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Cruella, visst är det tröttsamt! Alla dessa kompetenta kvinnor som hux flux bara trollats bort i spekulationer och i tidningsledare. Om (s) vill ge bilden av ett gammeldags parti - ja då lyckas de!