söndag 13 februari 2011

Tävling: Vinnare i "Egg Coddler"-tävlingen blir.......

Jag har ju haft en liten folkbildande lingvistisk tävling i min blogg. Visat min "egg coddler" och frågat vad det är och om det finns något namn för den på svenska. Okunskapen var  stor, jag var ju ganska säker på att t ex Sofie i England åt coddlade ägg ibland till frukost, men nej det gjorde hon inte. Lena J har en gång ägt en men skänkt bort den. Undrar vad köparen trodde att hon köpte? Lillemor berättar för mig på facebook att hon brukade köpa egg coddler som present och att det´var "dyra som f-n". Jag minns inte alls priset men de har varit slitstarka i alla fall så de var nog värda vad jag nu kan ha betalat fordom på åttiotalet.
Det var svårt att utse pristagare men den enväldiga juryn, bestående av mig och döttrarna som älskar att äta ägg som "coddlats", utser Eva, Granne med potatisodlaren till vår pristagare. Eva visste det franska namnet, cocotte. Hon använder sin cocotte. Hon föreslog dessutom det poetiska namnet "Äggömma" på svenska.
Grattis Eva! Boken kommer med posten till älvens strand..

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra för Eva! Det är hon värld, klokare kvinna finns inte tror jag än hon!

Leena Jokela sa...

Att ge bort sin coddler var ingen taktisk höjdare: Men jag tror att den som nu äger den har så mycket mer glädje av den. Min stod längst in i skåpet och var helt osynlig. Jag hoppas du får mycket glädje av dina äggömmor.

Granne med potatisodlaren sa...

Tack! Jag blir alldeles tårögd. Och glad! Precis vad jag behöver i den stränga midvinterkylan. Tack Eva! Tack Carina! Nu känns det som en bra dag.

Evas värld sa...

Eva, vad glad att du blir glad! Du är så värd att vinna och äggömma är fint!

Leena du har ju så rätt i att man inte ska spara saker i onödan, (fast det gör jag) jag undrar hur det kom sig att din pappa köpt en äggömma, visste han hur den skulle användas och var det något han tyckte om månntro?

Carina håller helt med dig om Eva!

Anonym sa...

Men hur använder jag min eggcoddler? skall man koka hela ägg eller???
Hälsar UiU som just sitter med en egg coddler som han trodde var en tobaksburk men nu vet bättre men inte allt.....

Anonym sa...

[url=http://www.boosterblog.com/vote-815901-624021.html?adresse=www.mylinkbuildingservice.net%2Fblockbusterband ]seo link building service [/url] [url=http://www.westyx.com/bbs/read.php?tid=mylinkbuildingservice.net ]google link building service [/url] - [url=http://www.djibnet.com/photo/www.mylinkbuildingservice.net/ ]link building service review [/url] [url=http://www.archive.org/search.php?query=creator%3A%22mylinkbuildingservice.net%2Fdinocastorolisergico%22 ]seo service [/url]