https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 24 mars 2011

Dessa vidriga sexköpande män, jag har inte ord för min avsky för dem

Det finns en vidrig reklam för ett reseföretag som går på teve nu - när den som fått den dyrare biljetten kräks över den han samtalar med och det är så äckligt. Jag mår riktigt illa av den och skulle inte i min vildaste fantasi komma på tanken att ha affärer med den firman som måste ha anlitat den sämsta PR-byrån nånsin.
Men sämre ändå mår jag av att se de fruktansvärda vidriga män som intervjuas  i senaste Uppdrag granskning om prostitution i min gamla hemstad Sundsvall. Hur kan dom bara få finnas, dessa motbjudande män som samvetslöst säljer kvinnor och sedan inte tar något ansvar. "Skulle du sälja din dotter?" frågade Janne Josefsson.  "Det var en dålig fråga", svarade äckelhallicken. Nej det var en bra fråga.
Intervjuer med sexköpare spelas upp och de är så vidriga att jag till slut inte orkar se. Avskyvärda män som tror att de stackars  utstötta kvinnor de köper tycker att de, de äckliga perversa sexköparna, är sexiga. Att hon njuter. Alltså, jag har inte ord för det förakt jag känner för män som köper sex, för hallickar.
Jag är inte någon straffbenägen person i vanliga fall, men när jag ser det här programmet så ropar jag på straff. På omskolning, på tvång att dessa män ska konfronteras med det elände det ställer till med och tvingas inse vad de gjort.

12 kommentarer:

caroline sa...

Ja, och alla andra galningar med sjuka drifter...fick precis ett meddelande från sonens skola från skolledning och polis om att en man föföljt flera barn i området de senaste dagarna- med bil in på cykelvägar och försökt locka dem med sig. Så nu uppmanas vi föräldrar att hämta och lämna och arrangera så att barnen går tillsammans med kompisar när de rör sig ute. Men hallå!! Vi bor redan i ett område som är lite av "skyddad verkstad"... man känner sig så sjukt hjälplös i att ingen kan göra något...att man måste vänta in att något händer. Men med fall som Engla...och många andra...tycker jag redan att det har hänt. För många gånger....

Stor kram på dig - jag följer din blogg och är flitig läsare av dina böcker!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag lät bli att titta. Vi har ju en lokalkändis som hävdar att han blev lurad. Nu har den kommun där han jobbar bestämt att han får vara kvar på sitt jobb i skolan. Just det i skolan.

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Jag klarade inte av att se Uppdrag granskning, jag blir så kosmiskt arg så jag skälver och känner att jag nästan brister av avsky. Det är så vidrigt så det finns inte ord att beskriva det.

Trillingnöten sa...

Jag håller med dig helt Eva. Det är sjukt och det måste vara nåt fel på dessa män helt enkelt. Normala personer resonerar inte så. Cred till Janne som frågar de frågor som alla vill ha svar på.

Evas värld sa...

Caroline! Kram tillbaka och tack för dina fina ord.
Ja vad är det för galet samhälle vi lever i där vi "firar" kvinnodagen ena veckan och sedan alla andra dagar tvingas konfronteras med detta perverterade våld mot kvinnor och barn. Det gör mig alldeles olycklig och visst känner man sig maktlös!

Ofrivilliga! Kosmiskt arg... det var det perfekta uttrycket för vad jag känner också!

Eva Granne, det är ofattbart att den "lokale kändisen" får arbeta vidare i skolan. Inte en sekund tror jag på hans patetiska bortförklaringar.

Anonym sa...

Tyvärr så är det inga perversa sjuka män utan våra egna pappor, män och bröder. Allt enligt reportagets analys av vilka som köper sex. Skrämmande! Annika

carina@pocolococreativo sa...

Jag skulle precis skriva vad "anonym-Annika" skrev ovan, det är tyvärr inga perversa galningar som är specialfall - det är våra pappor, morbröder, bröder och grannar.

Jag ser det här, och jag blir spyfärdig varenda gång. Män som kunde vara min egen pappa, som kommer hit och lever i paradiset en stund, med unga flickor, ibland tonåringar. De köper sig fria med pengar (småsmulor) och billiga presenter. De ser inte felet, för det "är" ju så här t.ex. Det ÄR så för att köparen finns.
Men det finns fler i bilden, och det är vad som gör mig ännu mer spyfärdig. Här ett exempel i min egen blogg, mycket kort, men som det är:
http://www.pocolococreativo.se/2010/05/horungen.html

Evas värld sa...

Annika och Carina, det ni säger gör mig starkare i min övertygelse att männen själva måste protestera, vara goda exempel, agitera mot prostitution inför andra män. Våga säga ifrån helt enkelt. De flesta män är inte sådana vider som de jag såg igår, det vägrar jag tro. Men de som är det ska sättas dit, åthutas, få veta att de beter sig föraktligt.
Carina jag gråter när jag läser din länk!

carina@pocolococreativo sa...

Eva, jag håller med dig! De flesta män är inte svin, men så länge det finns svin så finns det. Det är inte männen som ska kommas åt, det är svinen. Männen, alla människor, måste hjälpas åt.

Sanningen om Papparättsrörelsen sa...

Hela det här prostitutionskramandet som perströmdrevet på nätet sysslar med, det tycker jag fler ska engagera sig emot. Annars får vi aldrig bukt med det. Det är tyst från etablissemanget som om de inte vet vad som pågår, eller inte ens bryr sig. Nu har jag stångat pannan mot ett helt drev av ursäktande prostitutionsförsvande män på SVT Debatt. Att höra hur de gnäller om orättvisan mot män gör så att man spyr. Det är verkligen erbarmligt att se. Med hopp om att fler engagerar sig, för människovärdet, i tiden.

Evas blogg sa...

Vidrigt är det och ännu vidrigare när männen gör sig själva till offer. "Jag ångrar mig så". "Jag vet inte varför jag gjorde det"....Ska vi tycka synd om dem?!! Idioter.

KaosJenny sa...

Jag tänker att vi alla ska engagera oss emot och diskutera det lite överallt. Via jobbet har jag träffat tjejer som sålt sig och det har inte varit några lyckliga historier. Bra att du ryter till lite för det är vidrigt.