https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 31 januari 2012

Om man bara får sova! Bästa sömnknepen?

Egentligen hänger det på sömnen. Förra veckan var den eländig. Tankarna snurrade. Ingenting blev gjort på dagen. Blek var jag och håglös.
Den här veckan vaknar jag utsövd. Vilken skillnad. Huvudet fyllt av idéer. Glädje. Arbetslust.
Tankar som ivriga fåglar.
Måtte denna  sömn förunnas mig även i fortsättningen!
Vilket är ditt bästa sömnknep?

6 kommentarer:

Kim M. Kimselius sa...

Har du provat autogen träning? En form av självavslappning. Funkar alltid för mig!
Härligt att du fått sova den här veckan. Hoppas det fortsätter så!
Kram Kim

Evas Värld sa...

Kim! Vet inte ens vad det är? Vad gör man?

askott597 sa...

Förutom svalt i rummet o två mjukare kuddar så har jag tränat in ett system. Lägger mig alltid på min sämre sovsida när jag ska somna. Är jag riktigt trött funkar den så att jag somnar direkt.(Sen har jag vänt mig i sömnen till "gosidan) Har jag inte somnat efter ett tag vänder jag mig till min "bästa" sovsida och kör andas in slappna av andas in slappna av. Vi har dessutom ,när vi flyttade från hus till lägenhet i fjol, kostat på oss sängar som jag kan höja o sänka huvud o fotdel, men det använder jag mest på morgonen om jag vaknar för tidigt, höja vid fotändan så somnar jag om.

Evas Värld sa...

Tack! Det var jättebra tips av någon som vet hur hemskt det är att inte kunna somna. Ska testa andning slappna av.... Och drömma om en sänk- och höjbar säng :)

KaosJenny sa...

Om jag har mycket att grunna på brukar jag se till att ta en liten promenad innan och lämna de problem som jag inte kan göra något åt vid något lämpligt träd... När man inte har fulla huvudet med jobbiga tankar som man omöjligt kan göra något åt blir det lättare att somna :-) Kram

Evas Värld sa...

Jenny, strålande tanke att lämna problemen och tankarna som snurrar! vid ett träd, det gillar jag!