https://www.instagram.com/evaswedenmark/

lördag 28 april 2012

Seriemingel med författare och bloggare

I helgen pågår en seriefestival i Stockholm. Entusiastiska Wiboms förlag bjöd på mingel på Bistro Barbro med serieförfattarna Posy Simmonds (Tamara Drewe) och Julien Neel (serierna om Lou)
Posy Simmonds var precis så rolig och underfundig som man hoppas när man - som jag -  förälskat sig i hennes bok Tamara Drewe som bygger på  romanen Fjärran från vimlets yra (1920) av den engelske författaren Thomas Hardy.

När jag läser den annorlunda och roliga serieromanen tänker jag på tre av mina fina begåvade bloggvänner. Lyssna nu Eva vid älvens strand, Eva på Frösön och  Karin: Ni är alla tre så otroligt skrivbegåvade, roliga och dessutom skickliga tecknare. Nu väntar jag mig en svensk serieroman av typ Tamara Drewe från er. Kontakta trevliga Lisa Wibom och kom igång! Till Lisa vill jag säga att jag ivrigt väntar på en översättning av Gemma Bovary!

En härlig kväll i trevligt sällskap med fantastisk mat, jag rekommenderar verkligen Bistro Barbro!
"Vi var ett gäng bloggare och kvällen var en pärla, en sån där grej man går på utan några särskilda förväntningar och sen blir alldeles varm av" skriver fina Simona Ahrnstedt på sin blogg. Hon är flitigare än jag på att ta bilder så där kan ni se mer av den trevliga kvällen! Läs också mer hos  bokentusiasten Petra  på bloggen Breakfast Book Club.
Framför allt: Njut av Tamara!

10 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Det låter som en riktigt härlig kväll. Jag hoppas dina bloggvänner tar tag i din uppmaning!

Evas Värld sa...

Monika, det hoppas jag också. De skulle göra det så bra!

Evas blogg sa...

Tack snälla du för dina ord! Serier har jag varit sugen på att teckna, borde kanske testa :)

Evas Värld sa...

Eva, titta på den bok jag skriver om. Jag tror det är en form som skulle kunna passa dig så bra!!

Evas blogg sa...

Det ska jag göra!

Maria Engelwinge sa...

Hej Eva och tack för ditt besök hos mig. På den här bloggen kommer jag att trivas, det känner jag! Jag nickade instämmande och upprört åt ditt inlägg om Alexandras åldersfördomar och log varmt åt inlägget om Lars som hittade kärleken.
Jag länkar till dig på min blogg så jag inte tappar bort dig.
Ha det gott!

Karin sa...

Eva, du har höga tankar om min förmåga, jag tackar ödmjukast! Men konstaterar också att det tar i snitt fyra år att skriva och rita en serieroman. Om man är van. För mig handlar det nog om det dubbla...
Men jag ska absolut läsa de serieromaner du tipsar om. Tills vidare nöjer jag mig med lite kroki och privata minnesanteckningar i tecknad form.

Evas Värld sa...

Länkar till dig också Maria - härlig blogg!!

Evas Värld sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Evas Värld sa...

Karin! Jag har den största tilltron till din förmåga! Dead line senast om ett år skulle jag vilja säga. Jag tänker på en blå roman från Afrika med bilder till....