https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 8 mars 2013

Män som hatar män som hatar kvinnor - läs en klok mans krönika

8 mars, hela lönen, halva makten. För män som kvinnor. Borde vara en självklarhet. I stället har vi näthatare som är rasister och antifeminister. Dessa män ...  denna bitterhet. Denna rädsla. Vad är de så rädda för? Varför är de så bittra? Har de inga döttrar som de vill ska leva i ett samhälle där lika rättigheter för män och kvinnor är en självklarhet?
Anders Westgårdh
Alla goda fina män jag känner, det är ni som måste föra kampen mot dessa ynkliga män. Jag läser en så bra krönika av Anders Westgårdh i Aftonbladet: Jag har helt tappat lusten att vara man.
Här några citat, följ min länk och läs hela krönikan:

"Härmed anmäler jag mig för ett mentalt könsbyte. Jag har nämligen tappat lusten att vara man. Det känns ungefär ­lika attraktivt som att ­vara dinosaurie, silverfisk eller idiot.
Ja, ni förstår ju vad det handlar om. Män som drar manlig­heten i smuts­en genom att bära sig illa åt mot kvinnor.

Detta kan inte fortsätta. Mäns våld mot kvinnor är också ett angrepp på den normala och vettiga formen av manlighet som de flesta av oss fortfarande bekänner oss till, trots att förrädarna mitt ibland oss tycks bli fler och galnare för varje dag som går.

Förrädarna är idioterna som i manlig förklädnad – från direktörskostym till noppig fleece – agerar som monster. Varje käftslag de ­ut­delar mot en kvinna är också ett fegt knä i skrevet på oss riktiga män som aldrig skulle kunna se varann i ögonen om vi slagit en kvinna.
Vi män som hatar män som hatar kvinnor. "

Vi kvinnor, och en del män,  kämpar för ett jämställt samhälle, för lika rättigheter och skyldigheter i ett gott samhälle. Just nu är det motvind i näthatarnas, de kränkta männens tid. Men dessa män är dinosaurier. Deras tid är förbi.
Men för att mer ska hända måste fler kloka män  säga ifrån till sina medbröder. Som Anders.

8 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

jag är glad över att jag har både söner och en man som, (visserligen i visst stycke är gammalmodig när det gäller skjortstrykning:)), tycker att ett jämställt samhälle är en självklarhet och klart tar avstånd från dessa manliga förrädare som Anders skriver om. Men sant är att dessa män, i mitt tycke verkligt manliga män, måste höras mer i debatten. Förresten varför finns det inte en motsvarande "Männens dag" där man på allvar skulle kunna dryfta dessa frågor?
eller kanske är det så att alla dagar är männens...

Anonym sa...

Så glad jag blir att åtminstone en man säger ifrån! Jag har saknat männen i denna debatt, för tyvärr är det väl så att de sk näthatarna kanske lyssnar bättre om män ryter till.
Varje dag ser och hör jag exempel på ojämlikhet, jag måste ibland hålla det ifrån mig för att inte bli bitter.
Irene

Marina sa...

En mycket bra och tänkvärd krönika!

Min blogg sa...

Margareta, vi som har kloka insiktsfulla män i vår omgivning har svårt att förstå dessa hätska män - varifrån kommer deras hat? De måste ha så mycket sorg och oförlösta aggressioner i sig. Det borde de ta tag i i stället ... och sedan vara med om att befria mannen och skaka av sig dessa fördömda förödande machoroller

Min blogg sa...

Irene, jag känner som du! Var är männen när deras medbröder gör bort sig så? Var finns de bra männens protester.

Min blogg sa...

Marina! Vi är glada för de män som vågar höja sina röster på detta sätt!

Anonym sa...

Hi there, all is going fine here and ofcourse every one is sharing data, that's actually good,
keep up writing.

Here is my web site ... penisforstoring

Anonym sa...

Hello! This is kind of off topic but I need some advice from
an established blog. Is it difficult to set up your own blog?
I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast.
I'm thinking about setting up my own but I'm not sure where to start.
Do you have any points or suggestions? Many thanks

Take a look at my website agrandir son penis