https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 28 juni 2013

Med starkdoftande myggolja på kroppen och lie och såg i händerna

Idag var vi laddade, Ellen och jag. Med såg, sax, lie och seckatör gav vi oss ut i den djungel som var vår tomt.
Vi har jobbat hela dagen, klippt fram övervuxna stigar, klippt ner massor av nedhängande grenar, sågat bort ett antal små ekar, rönnar och hasselbuskar, röjt bland brännässlor och klippt ner de överblommade lupinerna. När ni ser bilden intill så kan ni inte förstå vilken djungel där var innan vi satte igång.
Vi gick fram som små maskiner i djungeln och det är underbart.
Inga mygg idag heller eftersom jag dränkte in mig i en fantastisk antimyggvätska - för hästar egentligen - från Föllinge som en god vän tipsade om förra året. Sonen säger att han får astmaanfall av lukten och ja, det luktar starkt. Men myggen anfaller inte så då är jag nöjd. I natt hade jag så vansinnigt kliande bett att jag inte kunde sova, hellre då denna starka lukt.
Och vår tomt blev så mycket finare!
Vi är stolta och festar loss på tunnbrödsmackor med messmör.

9 kommentarer:

Evas blogg sa...

Bra jobbat! Vad heter det myggmedlet? Jag måste verkligen inskaffa något effektivt medel. Vi är ju ute mkt och tränar Otis i skogen och det är olidligt just nu.

KaosJenny sa...

Bra jobbat... Myggen är ett elände men de som fanns i Italien var få men värre, de var supersnabba så de var svårdödade och man kände inte när de sate sig och sen kliade de ännu värre än våra vanliga :-( Skönt att ni hittat bra myggmedel :-)
Kram

Granne med potatisodlaren sa...

Vilken fin bild i huvudet på sidan! Vilken aktivitet på ön, nu kommer ni att slippa en massa mygg. Vill gärna ha tips på myggoljan, vanliga hjälper inte mot myggen vid stranden.

Här uppe är det lugnt, inga mygg så länge det är svaga vindar.

Hoppas att ni får bort massor med myggor nu när ni röjt så mycket.

Marina sa...

Tunnbrödsmacka med messmör...det lät som en härlig belöning!

Sara sa...

Vilken fin bild på dig till havs!

Eva Swedenmark sa...

http://www.follingeprodukter.se/?product=md-bruksfardig
är vad jag använder mot mygg. Mycket effektivt. Myggen skyr doften. (Det gör en el mäniskor också) men läs mer på hemsidan!

Eva Swedenmark sa...

Jenny, mygg är ett elände. Vi som säger till Milton att man inte får döda djur men hej vilt klappar ihjäl myggorna, svårt... Vissa bett är dessutom värre än andra, just nu vansinneskliar ett bett på rumpan, varför kliar just det och inte de andra, naturens mystik!

Eva Swedenmark sa...

Marina - messmör en återupptäckt njutning!

Eva Swedenmark sa...

Tack Sara, mig till havs är en mer ovanlig bild nuförtiden....