https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 19 juli 2013

Dessa krön i livet som vi passerar på vår väg


Lite panik får jag när det är efter den 15 juli.... nu blir det mörkare, kan jag inte låta bli att tänka och en kväll kommer det att vara som en svart vägg utanför min dörr på ön. Folk börjar prata om att semestrarna går mot sitt slut. Jag jagar bort dysterheten, än är det många veckor kvar att njuta även om vi gått över krönet på något sätt.
Dessa krön, som man ju ständigt förflyttar. När jag var ung var det slutgiltiga krönet femtioårsdagen, sedan trodde jag det skulle bära bara utför. Sen förflyttar man även det krönet.
Och sommaren, den tänker jag bevara än ett bra tag även om vi sakta gått över krönet och sommaren seglar bort.

Just nu är jag inne i det ljuvliga bärpajstadiet. I kväll blir det tunna pajskal fyllda med vaniljkräm och jordgubbar ( igår fyllde jag dem med färska blåbär) och fantastiska grillade korvar från den chilenska butiken i Hötorgshallen.
Tid att njuta!

5 kommentarer:

KaosJenny sa...

Mm, intressant det där med olika krön och att man flyttar dom... Det är härligt med sommar men hösten är inte helt fel när den kommer... Varma filtar, tekoppar och läsning :-). Men än är det sommar :-) Kram

Margareta Wahlén sa...

Ja vi ska njuta och inte ta ut mörkret i förskott! Det märkliga är att det man trodde var en topp som sedan ledde utför visar att där borta finns ytterligare en topp o.s.v Själv fick jag ihop 2 liter rabarbersaft och det svalkar jag mig med när det blir för varmt i solen! :))

Eva Swedenmark sa...

Som sagt Jenny! Än är det sommar och tid att njuta.Hösten som kommer sedan tycker jag ju också om. Men sedan kanske jag rymmer!

Eva Swedenmark sa...

Rabarbersaft låter underbart, Margareta. Låt oss njuta!

Evas blogg sa...

Och vi som inte har haft någon sommar än, det känns konstigt. Förhoppningsvis får vi en släng av den till veckan. Behöver den, i allra högsta grad. Gräddar du pajerna med vaniljkräm (hur gör du den) och bär? Det låter så gott.