https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 9 mars 2011

Vad har du för ouppfylld dröm du putsar på och inte vill ge upp? Jag drömmer om Paris

Jag har försonats med mycket i livet och inser att vissa drömmar nog får förbli drömmar. Men drömmen om en egen lägenhet i Paris, den har jag svårt att lägga ner i malpåsen i kistan för ouppfyllda drömmar. I lördags träffade jag en så trevlig vän som berättade att han skulle köpa en lägenhet i Paris. Vid République. Jag missunnar inte honom, men oj vad jag började drömma igen. Det blev en trisslott tillsammans med morgonmjölken. Men ingen vinst. Ändå finns den där ... drömmen. Det var något jag lovade mig själv en gång för länge sen.
Jag vårdar drömmen, jag åker till Paris ibland. Putsar på min dröm. Kanske  blir den verklighet en dag.
Vad har ni för ouppfyllda drömmar ni putsar på och inte vill ge upp?

21 kommentarer:

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

jag uppfyllde en sådan dröm igår...

Kim M. Kimselius sa...

Åh Eva, jag önskar så att din dröm går i uppfyllelse! Jag skulle vilja ha ett hus i Toscana... Kram Kim

Anneli sa...

Det är bara att fortsätta att putsa på drömmen. Plötsligt händer det.....

Själv putsar jag på drömen om ett litet hus på Mallorca. :)

Trillingnöten sa...

Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid. Min dröm är givetvis en utgiven bok :) Gärna i förrgår. Det där med lägenhet i Paris låter inte så dumt tycker jag! Det ska du klara av!

Granne med potatisodlaren sa...

Eva jag länkar till ditt fina inlägg. Där skriver jag om min dröm som liknar din.

En liten studio i ett tyst kvarter där jag bara har några steg till folkvimlet.

Elisabeth sa...

Oh, ja.Jag drömmer om att öppna ett kulturcafé med bokaftnar, vissång, litet galleri, butik med konsthantverk, wrkshops. Sen drömmer jag om att ge ut den bok jag skriver på nu. Och som du drömmer jag om Frankrike. Landet talar till min själ. Paris älskar jag, men också franska rivieran och sitta och måla i Provence. Tänker ibland att mina drömmar är alldeles för många.

Evas blogg sa...

Låter fint med en lägenhet i Paris. Och just detta med drömmar har jag funderat över den senaste tiden. Jag har alltid haft drömmar och visioner men just nu är det tomt. Jobbigt känns det och jag fattar ingenting. Men drömmarna kanske kommer åter. Jag hoppas i alla fall det för utan drömmar känns livet platt. Fortsätt att drömma Eva, en dag blir de kanske till verklighet.

Annika sa...

Ett ställe i Languedoc eller Provence för att slippa de svenska vintrarna. Det får bli sen, först ska jag bara...

cruella sa...

Jag har velat återvända till Japan för en längre tid. Just vad jag tänkte på när jag läste ditt inlägg. I dag känns ju den drömmen lite tilltufsad. Förskräckligt det som hänt och händer.

elin sa...

ÅÅå jag vill också ha en lägenhet i paris och en italien. saknar italien!

Peter Fowelin sa...

I går skickade jag min bok Mindfulness i klassrummet" till tryck - det är en stor sak. Men ändå har jag aldrig formulerat det som en dröm att ge ut den boken: Jag bestämde mig för ett år sedan att skriva den - och sedan har det mest varit ett målmedvetet arbete. Detsamma gäller förlaget (Dana Förlag).

Ett annat sätt att se det är att jag lever min dröm just nu. Överhuvudtaget tror jag att det är hälsosamt att se så på sitt liv och glädjas åt allt man har, i stället för att fokusera på det man inte har.

En dröm i betydelsen något som jag vill ska hända i framtiden är annars att jag i framtiden ska hålla kurser/retreater i mindfulness och meditation. Gärna på en naturskön plats i vackra lokaler. Inget fel i att åka runt till skolor, som jag gör nu. Men det vore ändå skillnad ...

Anonym sa...

min dröm jag går och putsar på i smyg: att bli en grym dansös! salsa eller magdans eller något där man rör på höfterna mycket :)

Anonym sa...

den sista kommentaren var från mig förresten :)
ellen

Evas värld sa...

Den Ofrivilliga... nu blir jag nyfiken förstås...

Tack Kim! Jag kommer till Toscana och hälsar på!

Anneli, jag som samlar på öar har aldrig varit på Mallorca,men snart hoppas jag.

Evas värld sa...

Trillingnöten, boken kommer bara du jobbar på! Kram och lycka till med världens bästa dröm.

Eva Granne, klart vi delar dröm. Vi får köpa våra studios och ta en fika på ett café på hörnet...

Elisabeth, det var en radda underbara drömmar. Kulturkafé... låter underbart. Och min själ trivs sedan länge i Frankrike!

Evas värld sa...

Eva, dina drömmar ligger ju där under ytan och bubblar! Snart får du kontakt med dem igen. Med våren och ljuset kommer drömmarna säkert.

Annika, är det något jag bara vet så är det att du och T kommer att ha ett hus i södra Frankrike. jag kommer och hälsar på!

Cruella, vilken kollision mellan drömmen om Japan och den verklighet vi ser därifrån idag. Jag vill bra gärna åka till Japan också en dag.

Evas värld sa...

Elin, jag minns att du sa som liten: Varför har vi en segelbåt men ingen lägenhet i Paris? Nu har vi ingen segelbåt så var är lägenheten:)

Peter, det är så sant att man inte får förlägga sitt liv till sina drömmar. Leva sitt liv - men också drömma. Och nog är väl boken och allt den för med sig en förverkligad dröm?

E. du är redan grym.... men jobba vidare på att förverkliga den drömmen och bli allt bättre!

Jane Morén sa...

Jag drömmer om en liten liten bondgård inte så långt härifrån, men tillräckligt långt för att jag ska känna att jag är på landsbygden, att jag vaknar där det är tyst och fridfullt, där jag kan leva enkelt och billigt, en del egen odling ha en häst en hund och skriva böcker. Min lilla lilla gård ska även ha några mysiga gästrum, gäststugor så min familj och mina vänner kan komma när de vill.

Peter Fowelin sa...

Jo Eva, nog är det en förverkligad dröm med boken ... :)

Den Ofrivilliga Bloggaren sa...

Jag köpte mina drömmars kamera...i två år har jag sparat och längtat, nu lever jag i en dröm, där jag kan bevara allt vackert jag ser, i det stora och i det lilla... Jag är en mycket lycklig ofrivillig bloggare!

Evas värld sa...

Jane vad jag önskar att du får en liten liten bondgård. Det är lustigt för jag ser dig så mycket som en stadstjej!

Kära Ofrivilliga, tack för att jag fick veta. Klart det är bra med blogg då också... om än ofrivillig :) så du kan visa dina fina bilder. Mina drömmars kamera -det låter härligt!