https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 31 januari 2014

Någonstans väntar en solig plats

Vietnam, nära Hue

Det snöar och är vått och vindigt. Inte mitt favoritklimat. Karin är i Brasilien, Evelyn i Nice, Björn har nyss varit i Vietnam (jag är svårt avundsjuk), Jenny i Goa, döttrarna drar till Kuba.

Jag ser vänner på resa över hela världen. Börje i Bogota, Matilda i Thailand ... skulle kunna fortsätta en lång stund. Men snart blir det min tur, det tror jag. Just nu undrar jag vad som fick mig att tacka nej till bokmässan i Kerala dit jag faktiskt var inbjuden. Jo jag vet, Helen skulle ju till Galapagos just då och jag ville inte åka ensam.

Men nu ska vi bara genomlida två ruggiga vintermånader. Jag hatar det här
 Hoi An, även fint i regn!
vädret. Sen finns det en solig ö inte långt borta som väntar på mig.

Och vem vet kanske får jag en spontaningivelse att åka iväg, frågan är bara med vem och till vilken ö?
Någonstans väntar en solig plats.

4 kommentarer:

Karin sa...

Hej från Brasilien! Vintern och vårvintern är lång så det kan nog bli fler rymma-till-solen-resor. Och i slutet av april är det riktigt fint på Medelhavsöarna också, så man slipper långa bumpiga flygresor.

Margareta Wahlén sa...

När du talar om öar att längta till tänker jag på Grekland…alltid i mitt hjärta är Patmos, Karpathos, Lesbos…Tyvärr måste man nog åka längre bort just nu för att vara säker på sol och värme! Men snart så! Visst vill man gärna ha en reskompis, men en vecka ensam kan nog vara skönt också och ofta träffar man ju på någon trevlig person att umgås med!

Eva Swedenmark sa...

Karin, det finns absolut medelhavsöar som lockar :) Njut av Braslien nu!

Eva Swedenmark sa...

Margareta, halva resnöjet ligger ju dessutom i att drömma och planera. Jag är nästan säker på att det blir någon resa till solig ö längre fram i vår.