https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 31 augusti 2014

Mina stringhyllor flyttar in i vardagsrummet och av kaos blir ordning

Omflyttning av bokhyllor, älskar mina vita stringhyllor
Mina egenskrivna böcker högst upp
Denna längtan efter att få ljus, rymd och ordning. Den längtan som driver mig att flytta om, möblera om. Denna längtan som jag just precis nu med nyopererad axel verkligen skulle hålla i schack - men hur svårt är inte det.

Jag fick en vision av att mina vita stringhyllor (älskar stringhyllor) skulle passa bättre i vardagsrummet. Så nu är de flyttade. Det innebär som alla förstår att alla böcker (många) måste flyttas om. Skönlitteraturen står i bokstavsordning i hela hallen. Det är bra, det finns en deckar- och en fantasyhylla, en Vietnamhylla, en Frankrikehylla, en hylla med biografier om kloka kvinnor ...

Men jag måste tänka nytt. Vad ska stå i Stringhyllan i vardagsrummet, vilka vackra böcker ska ligga i min pilasterhylla?
Och hyllan tar en hel vägg, alltså måste jag flytta om mina tavlor också.
Vilka underbara angenäma funderingar - om bara inte min högerarm var sådär tämligen obrukbar. Jag försöker nu flytta med vänster arm och med hjälp av döttrarna. Det går framåt. Sakta. Men vad gör det?
Är det något som kräver eftertanke så är det vilka böcker man vill ha framför sig. Det är en alldeles ljuvlig sysselsättning.
Nya poesihyllor, vackra konstböcker i pilastern, kanske mina femtiotalsböcker i nya hyllan och så en omflyttning av alla barnböcker?
Idag flyttade jag in mina egna  böcker i rummet, gillar att titta på de böcker jag faktiskt skrivit och gett ut.
Ja sådär håller jag på med mina bokhyllor i höstens början. Vad gör du med dina?

6 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Jag funderar på att ta mina glashyllor som sitter i ett högt fönster och använda dem till vackra böcker på en av kökets väggar. Böckerna om Norrbotten har fått en egen hylla som täcker den trasiga tapeten där kattungarna provade sina klor.

Sen är det de höga hyllorna med Skönlitteratur som jag borde organisera mera. Kanske att vintern räcker till för att alla dessa böcker ska hamna i ordning.

Jag längtar efter lite Stringhyllor som jag kan sätta upp med pocketböcker. De är ju mycket fiffigare än hyllor som står på golvet.

Eller hur?

cruella sa...

Hjälp, inget jag hade gett mig på med obrukbar axel:-) Men visst är det roligt att flytta om och fundera. Våra böcker kommer också att behöva få nya platser så småningom, främst för att de är alldeles för många. En del rensas ut, en del får flytta in på spel- och videohyllan i vardagsrummet.

Ta det försiktigt!

Eva Swedenmark sa...

Låter fint Eva! Det är så roligt att flytta omkring böcker.Kan inte förstå hur man bara kan ha dem stående på samma sätt. Glashyllor låter jättefint och string är verkligen perfekt. Vita hyllor mot vit vägg, de svävar på något sätt.
Jag har tre poesihyllor, de är inte sorterade enligt alfabetet utan med någon outgrundlig färgprincip. Men så skulle jag aldrig kunna göra med skönlitteratur i övrigt.

Eva Swedenmark sa...

Jag rensar också ut Cruella, vissa böcker till källaren, andra till boklådan i trappuppgången. Måste vara spännande att packa upp era kinesiska flyttlådor nu!

Marina sa...

Oj, var rädd om din axel! Det är ju några kilo att flytta omkring...

Eva Swedenmark sa...

Tack Marina, jag försöker ta det lugnt!