https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 10 mars 2015

Det är fullt i alla skåp och lådor - hur ska jag klara minimalism?

Birgit Bohlin, vila i frid, hon gjorde de mest fantastiska kläder, inget likt något annat

Jag är med i utmaningen #blogg100. Man skriver ett blogginlägg om dagen och följer en massa andra intressanta bloggar. Jag skriver ju för det mesta varje dag så jag hakade på och hittar nya intressanta bloggar.
Igår läste jag Ingela Hjulfors Berg som varit på en temadag om att leva mer minimalistiskt och bli lyckligare.

Det är en tankegång jag brottas med. Sonen säger ibland: Mamma du har så fina saker men måste allt stå framme hela tiden?

Just det. Jag har så många saker. Så många böcker. Så mycket kläder. Det beror bland annat på att det är så svårt att göra sig av med vackra saker, kläder, bra böcker jag en gång köpt. Och eftersom jag levt ett tag så blir det en del.
Böckerna har jag bland annat löst med att ställa en hylla i vårt pappersåtervinningsrum där vi grannar numera byter böcker med varandra. Och där är jag disciplinerad. Jag ser det som ett bibliotek, lånar upp, läser, lämnar tillbaka.

Men kläderna! Jag älskar till exempel mina kappor och dräkter från den fantastiska klädkonstnären Birgit Bohlin, frid över hennes minne.. Kanske jag inte använder dem så ofta men inte vill jag göra mig av med dem. Eller mina kläder från Vietnam.
Ibland samlar jag ihop en kasse och rusar till Stadsmissionen innan jag hinner ångra mig. Ändå är det så fullt så fullt och det tar energi att hålla ordning.

Så jag behöver puffar om minimalism! Har ni några goda råd?

9 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Heeelt fel person att tipsa om minimalism men begreppet tilltalar mig, förmodligen för att jag har så mycket saker och skulle må bättre av att rensa ur. Förstår precis din känsla. Jättebra ide med hyllan där man kan ställa böcker man vill lämna vidare och dessutom låna hem det man vill läsa :-) Imponerad över alla flitiga bloggare som lyckas producera ett eller flera inlägg om dan! Men fantastiskt roligt att läsa bloggar, ser alltid fram mot dina Eva :-)

Pettas sa...

Ja, säg det! Här befinner sig en annan med samma dilemma.
Jag rensar i röran emellanåt men på något märkligt sätt så rör både kläder och saker på sig..plötsligt så är där fullt igen.
Jag förstår att du inte vill göra dig av med Bohlin. Häng upp henne på väggen, i fönstret eller så...Så gjorde jag ett tag med vackra sommarklänningar..
Nu råkar vi ha ett café så kunderna såg "gardinerna" och ville köpa dem som vintagekläder och ja, varför inte. Då kom de till nytta och levde vidare
Det är svårt att vara minimalistisk. Jag jobbar på det men kan inte ge ett vettigt råd

Annika Estassy Lovén sa...

Flytta ... ;)

Eva Swedenmark sa...

Anna, jag tycker det är så roligt att läsa dina fina blogginlägg. Och visst är det spännande att fundera på sånt som minimalism när man är en liten hamster!

Eva Swedenmark sa...

Karin/Pettas, vad glad jag blir att du känner likadant. När jag bodde i villan hade jag faktiskt Birgits kläder hängande runt om på väggarna. De är så vackra att man kan ha det. Jag ser det som positivt att jag börjar använda hennes kläder igen, man måste våga synas för att bära dem. Bra idé att hänga i fönstren och sälja :)

Eva Swedenmark sa...

Ja du Annika!!! Det var ju tio år se dan så det kanske är dags igen :) Jag vill bo i ett av Folkhems trähus.

Marina sa...

Eftersom vi lämnade allt vi har kvar i Sverige när vi flyttade till Singapore (vi skulle ju bara vara här i ett år!) så har vi bara köpt på oss det nödvändigaste och inser att man behöver inte alls mycket saker omkring sig. Nu håller det däremot på att bli ett problem. Det där enda året har ju blivit till fem och nu finns det plötsligt lite mer saker, och frågan är var vi ska göra av dem när vi kommer hem tillbaka...;)

englundskan sa...

Klädbytarparty är grejen. Det kanske inte minskar så mycket i skåpen men det blir lite roligare kanske.

Eva Swedenmark sa...

Klädbytarparty är toppen, Englundskan, men de slutar alltid med att jag kommer hem med mer än jag tar dit!