https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 5 september 2014

V plus Fi - ett parti med glöd och eftertanke

Min blogg handlar mest om skrivande och livsfrågor och sällan om dagspolitik. Men nu är det svårt att värja sig. Jag vill berätta hur jag tänker.
Nummer ett är så klart att få bort den ojämlika regering som så naggat hål i solidaritet, jämställdhet och vård och omsorg under sina bedrövliga sorgliga åtta år vid makten. En regering av de rika för de rika som gröper ur den välfärd i ett solidariskt Sverige jag varit så stolt över. Hur står vi ut!
Vad röstar man på?

I min omgivning är det s, Fi, V eller Mp som gäller. Bara det. Men på vilket av partierna man ska lägga sin röst på funderar vi mycket.

I själ och hjärta är jag socialdemokrat, på entusiastiskt solidariskt Palmevis. Löfven gillar jag, han är liksom en ursosse, men sen finns det sen del jag inte gillar lika mycket i dagens arbetarrörelse.

Jag tycker nog att den bäste socialdemokraten idag är  Jonas Sjöstedt. Jag är så mycket närmare allt Vänsterpartiet står för. Jag avskyr den flirt som pågår i smyg med borgerliga partier från Socialdemokraterna sida. Jag vill inte ha ett s hjärta fp eller c. Jag vill vara säker på s plus v plus mp. Därför röstar jag nog på Vänsterpartiet.

Samtidigt så vill jag så otroligt gärna ha Gudrun Schyman i Sveriges Riksdag. Men att våga rösta Fi i detta läge när allt är osäkert ...?

Som jag drömt tidigare: Slå ihop Fi och V med Gudrun och Jonas som ledare/språkrör. Det vore ett parti med glöd och eftertanke.

12 kommentarer:

KaosJenny sa...

Håller med dig. Född sosse men har liksom aldrig kunnat rösta på dom för att de varit lite för mycket höger flirt... Gudrun är ju härlig men Jonas är riktigt bra och V ligger rätt i de flesta frågor utom när det gäller droger men det får väl de andra partierna hålla emot :-). kram

Cecilia N sa...

Ja vem jag ska skicka åt Stockholm, det har jag bestämt!

Men hur ska jag rösta här hemma?! De som borde ligga bra till ideologiskt kör en sakfråga som jag är SÅ emot! Och enligt annonser säger moderatledaren att han tycker som jag. Jo, men hur mycket får en sakfråga styra liksom ... nån måtta på det får det ju vara.

Sånt där "testa vilket parti som tycker som du"-test som finns t ex på dn.se om rikspolitiken borde kunna finnas lokalt med.
Eller nånting som påminner om en bestämningsnyckel i floran.

Anna/notonmusic sa...

Lite fantasilöst, men jag kan bara instämma i det hela. (Fattar inte att det är val igen, jag tyckte det var alldeles nyss!!!)

Anonym sa...

Skönt att läsa att operationen gick bra!
Jag önskar en ny regering som består av
V,som jag röstat på i 40 år, Fi och MP.
Välfärden får inte vara till salu,rasistiska strukturer måste angripas och klimatfrågan tas på allvar.
Rekommenderar Stefan Jarls film "Godheten" till alla som ännu inte sett den. Den finns på nätet.
Hälsning från gunilla

Eva Swedenmark sa...

Jenny, ja vad har hänt med glöden hos socialdemokraterna?

Eva Swedenmark sa...

Cecilia: Jag kan nog rösta på olika partier ibland i riks, landstings eller kommunalpolitik. Jag gör tester i tidningarna och hamnar alltid ungefär där jag själv vet, i en trevlig mix på vänsterkanten.

Eva Swedenmark sa...

Anna, tiden går snabbt, men jag tycker nog att när det gäller hur länge Alliansen suttit vid makten så är tiden lååååång

Eva Swedenmark sa...

Tack för tips, Gunilla, den filmen vill jag se. Nu får vi önska intensivt att valet går i den riktning vi vill.

Cecilia N sa...

Länkar till Jarls båda filmer, Godheten och Ojämlikhet dödar, finns i mitt blogginlägg från 28 augusti.

Margareta Wahlén sa...

Ja, då dansar väl katten in bland hermelinerna…
Jag röstar borgerligt. Räknar mig som socialliberal och anser att de flesta partier har bra saker att komma med och det finns mycket som behöver förändras men har svårt för vänsterns självgodhet. Hoppas jag får vara med ändå!

Eva Swedenmark sa...

Tack Cecilia N!

Eva Swedenmark sa...

Klart du får Margareta. Och jag gillar din öppenhet :)