onsdag 29 oktober 2014

Ser du på TV? Vilka program följer du?

Vad ser du på TV?
Vilka serier eller program följer du?
Jag har ganska många ensamma kvällar, ibland sitter jag bara och läser, skriver lite. Ibland blir det TV.

Babel ser jag men jag efterlyser intensivt ett Barn-Babel - barn och ungdomsböcker är helt bortglömda.

Nu går fjärde säsongen av Homeland. De första omgångarna var så spännande - nu vet jag inte vad som hänt med serien. Manuset är så tunt så tunt, så utdraget. Jag vill inte förstöra för den som inte sett serien än - men besviken är jag.

Downton Abbey på lördagar - det är som en gosig snuttefilt. Jag blir fridfull av att se detta drama i engelsk slottsmiljö. Innan jag ser Downton ser jag underbara Så mycket bättre. Denna ljuvliga Amanda Jensen!

Skavlan skippar jag helt, han gjorde bra intervjuer en gång, gjorde han inte det? Nu är frågorna mest hopplösa. Hörde t ex intervjun med vår finansminister Magdalena - så föga genomtänkta frågor, rent ut sagt usla!

En lovordad serie som bara gör mig sorgsen är Girls. Jag blir alldeles betryckt av det liv som skildras.

Jag kan inte låta bli att se Bonde söker fru. Det mesta i TV är så genomtänkt, tevevana människor, allt sitter som det ska, smink, kläder och repliker. I Bonde söker fru är det männsikor som är som folk är mest. Jag fattar inte att någon utsätter sig för detta. Men uppenbarligen är längtan efter kärlek större än blygheten.

Nyheter ser jag så klart, i TV1 eller 2 för att slippa reklam. Och en massa annat ...

Nu undrar jag: Vad ser du?
16 kommentarer:

Cecilia N sa...

På tv under sändningstid eller på play?

Det mesta är nog på play.
I huvudet på Gunde Svan.
Så mycket bättre.
Allt för Sverige.
Strikkedyst (dansk kanal på play)
Valpkullen.
Ginas värld.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag ser sällan på Play, Cecilia. Tillhör den gammelmodiga skara som mest ser under sändningstid :)

Anna/notonmusic sa...

Veckans brott! Kanske nån mordisk ådra. Så mycket bättre gillar jag jättemycket som programidé, fina låtar som får nytt liv via nya tolkningar. SÅ bra motvikt till all utröstning som jag är överallergisk mot.

Marina sa...

Just nu måste jag erkänna att jag är en "skvaltittare" av största mått. Håller på och hjälper mina föräldrar att flytta, vilket är en evighetsuppgift som tar all energi (och lite till) så när jag kommer hem på kvällarna sjunker jag ihop i soffan framför teven men vet nog egentligen inte vad jag ser...

cruella sa...

Ser Homeland och Downton Abbey, den förra på ordinarie sändningstid, den senare oftast på Play eftersom jag oftast tycks ha något för mig på lördagskvällarna. Playtittar på så mycket bättre, ser lite nyheter och så en och annan serie på Netflix.

maggisvarldgmail.com sa...

Blir inte så mycket TV för mig just nu! Läser en del och sedan ser jag mer och mer på TVplay. Babel förstås och serien "Salamander" som är spännande. Nyheterna brukar jag inte missa och sedan gillar jag Go kväll på fredagarna där någon "kändis" väljer middagsgäster! Vi gjorde det en middagskväll med gäster. Var och en fick tänka ut några de skulle bjuda och det var inte så lätt! men roligt!

KaosJenny sa...

Jag ser knappt på tv alls faktiskt. Det blir mer datahäng och jox och mox som behöver göras. Kan inte säga att jag saknar tv tittandet speciellt mycket... Fast då har jag å andra sidan ett jobb där en del av dokusåporna ligger i lä så det är ganska skönt att inte se på tv när jag kommer hem. Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anna, klarar inte Veckans brott, det gör mig mörkrädd!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Marina, det finns tid för skval också, i synnerhet när livet är fyllt av en massa måste hinnamedsaker. Då kan man bara behöva sjunka ihop.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Cruella, netflix får också besök av mig ibland. Gillar du Homelnd denna säsong?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Kul idé Margareta, att leka själv i stället för att se andra göra det :)
Salamander vet jag inte ens vad det är!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jenny, jag tittar mer än jag borde nu eftersom min förbaskade axel hindrar mig från skrivande, helst av allt pillar jag med texter på lilla macen. Men behöver tydligen lite verklighetsflykt just nu!

maggisvarldgmail.com sa...

Eva, Salamander är en thriller i 6 delar som du kan se på Svt play! Väldigt spännande och välgjord. Börjar med ett bankinbrott à la den franska filmen "Rififi"!

cruella sa...

Homeland... hm, det känns kanske som att det kommer att ta fart i någon lite mer stringent riktning snart. Många upplägg som är lite halvtrista - det började ju bra med amerikanen som hade egna grejer för sig och blev lynchad;-) Men de här ganska sjaskiga historierna med trasiga människor som sviker och har sex hit och dit och super och nyttjar människoliv till varje pris är inte så roligt. Men kanske sant? Som sagt, det är många avsnitt kvar och jag kommer att fortsätta titta.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jag ger inte heller upp, Cruella. Och det var mer spännande igår!

Bara brittiskt sa...

Haha, gosig snuttefilt ja! Downton har det blivit mycket av. Annars är det de engelska husknarkarprogrammen jag ser. Fantasy Homes By The Sea och Escape to the Country inte minst.