fredag 7 november 2014

Och plötsligt öppnar sig livet igen

I kväll firar jag med ett glas vin igen
Jag har alltid sagt att man måste vara ganska frisk om man ska klara av att vara sjuk. Till exempel: i sex veckor efter operationen har jag haft ont som tandvärk i axeln. Jag fick bara mediciner som inte fungerade av läkarna. Till slut tog jag kontakt med en läkare jag hade för många år sedan, då jag var sjuk och opererade bort min mjälte. I samband med det sa någon att jag skulle undvika vissa preparat, typ ipren mm. Just sådant jag behöver nu.
Till slut tröttnade jag på att ha så ont. Träffade den snälle läkaren som sa: Nej du kan lugnt ta de medicinerna, du  har ju bra värden nu.
Så det gjorde jag. Efter två dagar var jag mitt vanliga jag, armen känns men det gör inte ont och jag är fylld av glad energi.
Om jag inte gått till läkaren, om jag fortsatt att ha så ont ... Det tar på krafterna, på fantasin, på entusiasmen i livet. Jag som oftast är så glad blev nästan dyster.
Nu känns allt så mycket bättre.
Jag startade dagen med en underbar klädrea klockan sju på morgonen - det om något visar väl att jag är pigg igen. Vackra kläder är en härlig last.
Nu ska jag iväg och äta middag med mina barn och ta mitt första glas vin på många veckor.
Glad helg på er alla!


14 kommentarer:

Granne med potatisodlaren sa...

Vad fint att höra att du äntligen fått rätt hjälp. Det är bra när man hamnar hos rätt doktor...

Ha en härlig helg

Anna/notonmusic sa...

Åh, vad härligt att höra Eva! Ha en riktigt härlig (värkfri) helg!

maggisvarldgmail.com sa...

Oh vad underbart Eva! Jag gläder mig med dig! Du ser så fin ut på bilden! kram och en glad helg till dig också!

Pettas sa...

Det är just sådana stunder man verkligen inser hur mycket ens hälsa betyder för humöret och dagen man lever. Du är så vacker på fotot!
Njut av en smärtfri fortsättning!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Eva! Jag önskar bara att det vore mer självklart att man fick rätt hjälp, att man inte själv måste söka upp en läkare från 1986 som jag gjorde nu :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Anna! Ett glas gott rött var fint att fira med!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Margareta. Bilden är tagen en lycklig dag, det är väl det som syns!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack Pettas! Ja, tänk vad lätt det är att glömma hur smärtan tynger ens kropp och sinne när den försvinner, då blir det nästan overkligt!

Karin sa...

Åh, så skönt! There's nothing like acetylsalicylsyra, som jag brukar säga. Eller jo, det funkar tydligen med isobutylhydratropasyra också, som verkar vara den aktiva substansen i Ipren. Hur som helst: så skönt! Hoppas det släpper helt och hållet snart!

KaosJenny sa...

Mm, kroppen är otroligt viktig. Jag sa till barnen och Mannen när jag var krasslig förra veckan att jag hoppas att jag blir virrig istället för får ont när jag blir gammal om jag inte förmånen att somna in i fysiskt och psykiskt gott skick. När man får ont påverkas ju allt, tänkande, humör osv. Kul att det blev bättre. Kram

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Heja Ipren säger jag. Det är som trolleri så jag hoppas att det inte är några otrevliga biverkningar! Jag kan hänga upp kläder med högerarmen igen, skriva, göra alldeles vanliga saker utan att ge till ett ont skrik!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Jenny - smärtan absorberar en verkligen. Så försvinner den och en kommer knappast ihåg hur det kändes. Hoppas du är kry igen!

Evas blogg sa...

Att leva med smärta kan vara så handikappande. Jag lever ju, för det mesta, med smärta och humöret är inte alltid på topp. Det tär att ha ont. Nu har jag fått en ny medicin (äntligen) som dämpar nervsmärtor och jag har fått livet tillbaka. Vilket lyft! Det är så här det kan vara. Så skönt att din smärta har dämpats.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Eva så skönt att höra att du äntligen fått medicin som kan hjälpa. Jag tänker på dig - en så mångsidig och kreativ människa - och hur du måste lida av att värken tar din kraft och energi. Hoppas nu att det kan kännas bättre, till och med bra!