söndag 23 november 2014

Så oväntat fint att höra Orup sjunga Främling för Carola


Om någon sagt för några år sedan att jag skulle se på ett program med Carola som huvudperson och älska det hade jag nog tvivlande skakat på huvudet. Men jag säger bara det: Så mycket bättre! Ser ni det programmet?
Igår var det Carolas dag och jag måste erkänna att Orups version av Främling gav mig tårar i ögonen. Och att se Amanda Jensen, Ola Salo, och de andra sjunga gospel i en kyrka iförda blåa kåpor ...  har ni inte sett det programmet så gör det.
Plötsligt minns jag hur Ellen var med i en kör i Globen med just Carola, och hur hon var gulligare mot barnen än alla de andra artisterna. Hon såg dem verkligen.
Den Carola syntes i programmet igår också.
Och Orup... och Ola Salo. Och Amanda Jensen. Vilket fint program.

10 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Nja, här har du en som är allergisk mot Carola H.
Såg på Moraeus istället och tyckte det var lite småtrevligt att få höra att Bob Marley bodde nio månader i ett pannrum i Bromma 1971.
God kväll!

Anna/notonmusic sa...

Den här programserien gillar jag verkligen, har inte sett något av programmen i år tyvärr. Ett program där alla är vinnare som någon uttryckte sig. Låtar blommar upp, artister får visa lite nya sidor. Bra TV.

Evas blogg sa...

Jag håller med dig i allt.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej i Hjo! Moraeus är en trivsam typ. Och jag har väl inte haft Carola så högt på min lista, men jag fick en lite ändrad syn på henne, dessutom är ju alla artisterna så otroligt härliga i programmet!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Anna det är verkligen bra teve, många skratt en del gråt och härlig musik. Och just att en känd låt blir så annorlunda när någon annan tolkar den. Alltså Orup och Främling ... Kolla You tube kanske?

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Så bra, Eva!

Annika Estassy sa...

Man kan tycka vad man vill om Carola (dvs hennes offentligajag för jag antar att inte många av oss känner henne personligen) men hon är sällan tråkig! Lite larger than life. Och hela tiden undrar jag vad hon döljer bakom sina mörka ögon ...

maggisvarldgmail.com sa...

Har ofta tyckt att man varit elak och orättvis mot Carola och gjort narr av hennes religösa uttryck. Jag anser att hon är en av Sveriges duktigaste sångerskor och jag ska försöka se programmet "Så mycket bättre", som jag också gillar!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Lite av vem hon är visade hon ändå i programmet, Annika. Måste vara fruktansvärt med ett sådant genombrott att man blir en offentlig person vid så unga år.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Margareta, ja se programmet! Det var riktigt fint. Det är ledsamt hur vi i Sverige (och kanske överallt) först höjer en person till skyarna och sedan försöker dissa samma person och verkligen sänka henne. Tänk att leva så jagad av illvilliga media, vid så unga år, som hon gjort.