https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 28 januari 2015

Idag drar vi till Vietnam, flickorna och jag


Min vän Thi i Hoi An
Idag - då drar vi till Vietnam, E1 och E2 och jag. Vi laddar för att laga den goda pannkaksrätten Banh Xeo - jag äter det ofta har aldrig lagat det själv.
Nu är det dags.
Återkommer med bildbevis om inte mina pannkakor blir alltför märkliga.

Oj .... det blev inga bildbevis. Nu är pannkakorna gräddade och uppätna och det var riktigt gott. Smeten gjorde jag på rismjöl och kokosmjölk och till det en liten sötsur sås.
Jag fyllde pannkakorna med lax, rödlök, koriander mm.
De blev inte riktigt så eleganta och frasiga  som på min favoritrestaurnag Nem Nem Quan. Men E1 och E2 och jag slukade dem med god aptit.
Som sagt. Vi var så hungriga att vi inte ens kom ihåg att ta upp kameran.
I stället bild på min vän Thi i Hoi An.

7 kommentarer:

Marina sa...

Härligt att kunna återvända till olika platser via smaklökarna!

cruella sa...

Men ååååh, vad underbart! Säg hej till Thi från oss:) Hon har faktiskt mina mått i sin bok, jag ska nog följa ditt exempel och skicka tyg och inspirationsbilder. Vilka bilder av Hoi An jag fick nu, jag har tänkt mycket på vår lilla semester den senaste tiden. Ha det fint, jag gläder mig åt bilder sen!

cruella sa...

Eh, jag blev lite carried away tror jag:) Nu fattar jag att du reste med hjälp av gommens njutning och inte i den så kallade verkligheten. Fast det spelar ingen roll. Jag är SÅ sugen på en riktig långresa, både för att återse och upptäcka nytt i Kina, Hong Kong och Vietnam.


Anonym sa...

Muuuums det var så gott :)
ny matresa snart❤️
E2

Eva Swedenmark sa...

Marina, en ny form av resande på stället!

Eva Swedenmark sa...

Cruella, jamen det är klart du ska höra av dig till Thi! Det blir jättebra. Jag längtar så sjukt mycket efter att åka till Hoi An och Hanoi.

Eva Swedenmark sa...

Så snart du kommer tillbaka E2 så gör vi en ny matresa. Varthän?