https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 1 februari 2015

Tårta till tröst mot blötväder och blask

Vi har alltid marängtårta på födelsedagar
Tung blöt snö faller, förvandlas till slask. Hemskt är det.

Idag hade femåringen kalas för sina dagiskompisar så där var jag. Han bjöd faktiskt in mig, känner mig mycket hedrad över denna inbjudan.
Hans lilla bedårande syster är nu också van vid mig, skrattar och sträcker armarna mot mig. Då klappar hjärtat lite extra.
Jag medförde en marängtårta i rosa och grönt.  Det var presenter och fiskdamm och bara glada miner. Femåringen strålade. Det är det bästa.

Men när jag kom hem slog febern till. Ni vet sådär att man bara ligger som ett litet knyte under ett täcke och skakar. Iskalla fötter.
Väldigt konstigt. Med hjälp av mycket te och Ipren har jag nu rödrosig kravlat mig upp. Sitter och skriver och läser under en varm filt. Goda varma tankar tar jag gärna emot och mycket god tillfriskningskarma.

9 kommentarer:

Karin sa...

Men! Nu skulle du ju vara frisk igen och vi skulle gå och träna. Suck! bli bra, säger jag bara!

Kul i alla fall med femåringskalas. Jag är förlåten för att jag missade en femåring i lördags, eftersom jag har mina hemliga knep...

Anonym sa...

Du glömde att nämna att du räddade kalaset med ditt lugn och din generösa attityd! Tack mamma! Vi älskar dig hela bunten

Marina sa...

Usch vilket tråkigt avslut på en kalasade - krya på dig!

Eva Swedenmark sa...

Ska bli bra, Karin! Kommer igen :)

Eva Swedenmark sa...

Son, älskar er också hela bunten. Och vilken fröjd att se femåringen stråla av lycka över sitt kalas. Kram!

Eva Swedenmark sa...

Marina, ja så snopet. Men det känns som snabbt övergående i alla fall!

Margareta Wahlén sa...

Sitter själv i stor kofta och hostar och snorar. Inte kul…vi får trösta varandra med att dagarna blir lite ljusare och att det finns bra böcker att läsa och lyckliga 5 åringar! Kram

Eva Swedenmark sa...

Margareta, det är inte den sämsta trösten!

anna/notonmusic sa...

Tur att inte bloggar smittar! Tittar in här och hoppas att du inte har fått flunsan. Den slår ju ut en så totalt. Jag håller tummarna att det bara är en liten feberförkylning och att du snart är på benen igen. Kryakram!