https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 18 mars 2015

Oväntat besök på fjärde våningen när snålheten bedrar visheten

Utsikt från fjärde våningen! Är det det här som är oväntat besök?
Det tjuter av borrar och vassa ljud, jag tittar ut genom mitt sovrumsfönster på fjärde våningen och ser det här som ni ser på bilden. Ett gäng byggnadsarbetare vandrar omkring på ställningar utanför mina fönster. JM slarvade med målningen av mina hus för tio år sedan, präktiga JM! Nu får de måla om alla husen, vi har ställningar runt varenda kåk, över ställningarna hängs sedan plast så inget ljus sipprar in, under plasten ska väggarna behandlas och målas om. Varför man inte gjorde arbetet ordentligt för tio år sedan kan ingen förklara men det är i alla fall JM som får ta den ekonomiska smällen. Jag som arbetar hemma får en smäll på annat sätt, ingen balkong, inget ljus, buller och smuts i 10-12 veckor.

Det konstiga är att stora byggföretag slarvar så. I mitt JM-hus blev allt fel. Ingen spisfläkt monterades, den bara hängde i skåpet, undra på att fläkten inte funkade. Kylskåpet är för tätt monterat så jag måste byta dörr. Elkontaktena i köket sprack alla och måste bytas, det brann i min elcentral i golvvärmeskontakten, golvvärmen har fö aldrig fungerat.

Klart jag jag har försökt tala med JM. Jag brukar vara bra på att få företag att lyssna och ge rättelse. men på JM är de iskalla. De skulle du ha sagt till vid inspektionen, har de bara sagt. Men då, första åren, fungerade saker och jag är ju ingen byggnadsingenjör heller. Bara en vanlig opraktisk bostadsköpare.
Men strunt samma, jag trivs ju här men jag är rejält förbannad på att stora företag som JM snor åt sig pengar genom slarv. Det lönar sig väl inte för dem heller. Jag undrar vad denna ommålning av hus för 110 lägenheter kostar dem? Och jo ... anläggningen av gårdens gräsmatta slarvade de också med och fick göra om. Med mera.

Nu ska jag korra ett manus till ljud av tjutande borrar.

11 kommentarer:

cruella sa...

Men fy vad trist, kommer du att få vara utan balkong när våren kommer?

Eva Swedenmark sa...

Ja fy! Hela min fina balkong är överbyggd nu. Dessutom kommer det snart plast över allt. Mina klaustrofobiska anlag vibrerar.

Evas blogg sa...

Det låter jobbigt. Och allt detta slarv är för mig obegripligt.

Marina sa...

Usch vad tråkigt! Det kan med andra ord bli en hel del "picknickande" och fikbesök när våren anländer...

Anna/notonmusic sa...

Å fy vad jobbigt! Det där hade de väl kunnat göra när du åker ut till din sommarö Eva! Gå ut och föreslå det, jag åker bort i juni, skulle ni kunna ta den här delen av huset då?!? Undrar vad de skulle säga.

Eva Swedenmark sa...

Eva: Ja varför slarvar stora företag som JM som borde vara måna om sitt rykte?

Eva Swedenmark sa...

Marina, jag rymmer så snart jag kan. Vem vill leva inplastad?

Eva Swedenmark sa...

Anna: De arbetar intensivt och sammanbitet så det är nog inget populärt förslag :) Får väl trösta mig med att husen blir fina!

Anna-Karin sa...

Det är inte klokt, tänker jag när jag läser om JM och huset. Det skulle aldrig hänt "förr i tiden". Dagens brådska och slarv i alla möjliga sammanhang blir dyrt på längre sikt.

Och du som bostadsägare är den som får betala ett högt pris för JM:s slarv. Hoppas att du snart får lugn och ro där i ditt hem igen.

Tack för din vänliga kommentar till mig på min så trötta dag idag. Den värmde mig.

Kram/Anna-Karin

Eva Swedenmark sa...

Hej Anna-Karin, jag fortsätter följa din blogg! Kram1

Annika Estassy Lovén sa...

De har så bråttom, byggbolagen, vill få in sina pengar så fort som möjligt och låter därför folk flytta in innan husen är klara. En medveten strategi. Men nu bor vi i hyresrätt (där allt är långt ifrån klart och kanske aldrig blir heller) och jag känner att jag kan strunta i det hela. Dock tar jag bilder på alla missar och samlar dem i en särskild mapp. Utifall att ...