https://www.instagram.com/evaswedenmark/

söndag 30 augusti 2015

Det blev tyst i hemmet men så kom Lilla E

Lilla E gillar böcker

Vad tyst det blev i hemmet.
E2 i New York. Lille M i Frankrike med sin mamma. Från liv och rörelse stillnade världen. Men bara för en stund. Lilla E:s pappa arbetade i helgen och Lilla E var hos mig. Hon är otroligt mysig och glad att umgås med. Hennes språk är en alldeles egen sort som inte går riktigt att förstå än. Hon försöker använda begreppet: La! och pekar bestämt när jag inte fattar. Betyder det glass eller betyder det borsta tänderna en gång till?
Borsta tänderna är nog det roligaste hon vet. Hon pekar energiskt på borste och tandkräm och säger La! Pekar på vattenkranen som måste rinna.
Vi läser så¨klart. På bilden storebrors favoritbok från samma ålder: Nicke Nyfiken på zoo. Vet inte hur många gånger jag läste den för honom.
Barn alltså! Finns inget bättre. Jag ligger bredvid lilla E när hon vaknar efter att ha sovit middag, hon tittar, hon skrattar, hon kramas, hon busar. Alldeles ljuvligt.

1 kommentar:

Margareta Wahlén sa...

Oh jag vet precis hur du känner! Just nu gosar jag med mina älsklingar i Tromsö och i går kväll när jag nattade min lilla tvååring vände hon sig mot mig, slog armarna om min hals och kramade mig hårt och länge! Jag som småfrusit hela dagen blev alldeles varm av lycka och kärlek! (vi läser också jättemycket! Favoriter just nu är Mumintrollet och Max och Maja!)