https://www.instagram.com/evaswedenmark/

tisdag 1 september 2015

Jag rensar i röran för att få plats att tänka

Jo, det finns en del kvar i hyllan ändå


Rensa i röran för att få plats att andas och tänka nytt.
Det är vad jag håller på med just nu.
– Mamma, du har så fina saker, brukar min son säga, men varför måste allt stå framme?

Jag har en lätt humördipp och det bästa sättet att jaga bort molnen är att starta nya projekt. Det finns saker jag vill skriva men jag måste skapa plats att andas först av allt. Fick väl en puff av en mäklare också som såg sig omkring och sa: Oj oj oj ska du någon gång ha en visning här  är det mycket att plocka bort.
Missförstå mig inte. Jag trivs med mina saker och böcker och den personliga röran, men det kan bli för mycket av allt.

Så jag röjde bland böckerna och inser att det är mycket som inte betytt något och som jag inte kommer att läsa om. Sorterade obarmhärtigt ut och sen får barn och vänner ta vad de vill.

Sen gick jag loss på prylar, prydnader, onödiga lampor. Saker helt enkelt. En kasse ner till återvinningshyllan i grovsoprummet
Skingras molnen? Ja kanske börjar det lätta något. Vi river för att få ljus och rymd, stod det i en diktrad nånstans eller hur.

Hoppas det blir lite mer ljus och rymd i mitt huvud nu.

12 kommentarer:

Pettas sa...

Lycka till med ljus och rymd i huvudet!
Här skulle också behövas en rejäl uppryckning, utryckning, utkastning, bortförande osv....lite nu och då vill sig inte riktigt. Det fylls ju på snabbare i andra änden, åtminstone här.

Annika Estassy Lovén sa...

Jag tror på att röja, även om jag ibland varit lite väl snabb och ångrat saker jag rensat bort. Rensade bort jättemycket när vi flyttade i vintras - nu är källaren full. :)

Evas blogg sa...

Ja ibland behöver man rensa för att ge plats åt nytt eller för att få luft. Jag rensar i garderoberna, finns en hel del att göra sig av med där.

Granne med potatisodlaren sa...

Det allra bästa är när städningen i somras ledde till att jag hittade en liten gömma med en del av mitt liv. Några brev och foton som var som en öppen dörr till dåtiden.

Här är det en dotter som håller med din son. Och Stellas framfart har fått mig att rensa innan hon gör det. Det är bättre att lämna hela saker till Röda korset än att slänga krossade.

Hoppas att du känner hur det finns rymd och luft efter ditt slit. Jag njuter fortfarande varje dag när jag är vid den kraftigt reducerade bokhyllan.

Eva Swedenmark sa...

Karin, det fylls på här också. Släpp mig fri på en loppis ... Men jag njuter av att kunna rensa nu.

Eva Swedenmark sa...

Annika, jag tömde huset i Enskede när jag flyttade. Fråga inte mamma, släng bara, sa sonen. Och märkligt nog saknar jag ingenting av det.

Eva Swedenmark sa...

Eva, garderoben är lika svår som bokhyllan, vill spara allt!

Eva Swedenmark sa...

Ha Eva - vi har stränga barn och det är bra. Minnen ligger inte i prylar, säger han. Men det är bara delvis sant. Så härligt med din fyndgömma!

Marina sa...

Jag har hittat en helt underbar loppis som tar emot allt! Problemet är bara att det är så himla svårt att stålsätta sig och inte göra "bara en liten sväng genom butiken" när man lämnat in sina saker...

Margareta Wahlén sa...

Skulle behöva göra precis som du…men jag flyr fältet…när jag går ner i källaren blundar jag nästan och i det lilla "barnrummet" som man med nöd och näppe kan gå in i, tittar alla påsar och kartonger förebrående på mig, så jag stänger dörren. Jag vet att jag skulle må bättre om jag tog tag i det hela, men som sagt…jag flyr fältet! Kanske börjar jag när höstvindarna börjar blåsa…
Du är duktig du Eva…skulle själv behöva lite ljus och rymd!

Anna/notonmusic sa...

Jag känner verkligen i hela mig att jag längtar efter just det där Eva, ut med saker och saker och saker och in med ljus och rymd. Och jag har börjat så smått men är för tillfället överhopad med jobb så det får vänta tills det dyker upp en längre räcka med lediga dagar. Jag måste ha TID när jag ska rensa, som om jag måste ta mig in i något sorts röjarflow. Ha en fin helg! Kram

KaosJenny sa...

Det är skönt att göra lite röjningar och ge bort saker så att de kan bli älskade av någon annan. Hoppas du fick lite mer rum för tankar. Kram