https://www.instagram.com/evaswedenmark/

onsdag 17 februari 2016

Till slut måste jag ändå läsa Det som inte dödar av David Lagercrantz


Jag kan inte behärska mig längre, nu läser jag David Lagercrantz  Det som inte dödar, hittills välskriven och spännande. Och tjock. Ett tag tänkte jag vänta på att den kom i pocket, men nu bestämde jag mig i stället för att köpa den på Bokbörsen.
Ni vet: en plats på nätet för begagnade böcker. Snabb och innehållsrik. Det hade varit lika billigt, inser jag, att vänta en vecka på boken, då kommer den på bokrean. Men jag ville ha den just då jag köpte den och den kom efter en dag på posten.
Ett tag tänkte jag att jag skulle låta bli. Det finns något obehagligt spekulativt att be en författare skriva när den"riktige" författaren dött. Ofta blir det inte bra. Tänk den avskyvärt dåliga fortsättningen på Borta med vinden. Fruktansvärt usel. Jag tyckte inte heller om PD James fortsättning på Stolthet och fördom av Jane Austen: När döden kom till Pemberley.
Så jag hade synpunkter men min karaktär var för svag och jag ville läsa mer om Lisbet Salander. Är det hemskt?

Jag skulle så gärna vilja köpa böcker i bokhandeln. Men pank som jag är kan jag inte köpa allt där. Jag försöker att handla i bokhandeln så mycket jag har råd, och jag köper gärna mina vänners böcker. Men deckare till exempel  köper jag på Bokbörsen. Så glad att den finns när många antikvariat i Stockholm stängt

Jag älskar tjocka spännande välskrivna romaner och de får gärna vara spänningsromaner. Eller dystopiska framtidsskildringar.

Noveller läser jag nästan aldrig och inte blir de noveller jag skriver särskilt bra heller. Jag gillar de långa linjerna, att handlingen får utvecklas, personerna ta gestalt. Noveller tar slut för fort, och jag måste erkänna att jag är en obotlig snabbläsare.

Vad tycker du som läser detta blogginlägg?

PS - Det som inte dödar var en riktigt spännande och välskriven thriller vill jag säga när jag nu intensivläst den.
2 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Så är det nog! Det måste få ta tid för karaktärer och händelser att utvecklas... Det är nog därför jag heller aldrig riktigt fastnat i novellernas värld. Det borde vara praktiskt att läsa noveller. Det går snabbt, man blir klar direkt... Men det funkar inte riktigt så för mig i alla fall, trots att det borde bara rätta sortens läsande för mig som så sällan får tid till läsning. Ser fram mot din nya bok Eva!

Eva Swedenmark sa...

Anna: Håller med om noveller, de lämnar mig ofta med en snopen känsla! Jag älskar tjocka böcker, lev nog präglad som barn av min ständiga läsning av Borta med vindens 552 sidor