https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 5 maj 2016

Vi fixade balkongen i solen och firade med jordgubbar och saft


För fint väder idag för arbete.
Men inga lämpliga båtar gick till ön så jag blev kvar i stan. Nackdelen med ö, med bristande bilinnehav också förresten.
Men Lille M och jag hade en plan. Vi ville fixa balkongen.
Det blev bra.
Först sopade och städade vi. Vi hämtade våra rödvita mattor från källaren (loppisfynd) och tyg vi brukar sätta runt balkongen (jättedyrt specialbetällt)  för att inte alla ska se rakt in på oss.
Lite privatliv vill vi ha på vår balkong.
Jag tycker det är konstigt med glasrutor på balkongen. Vem vill sitta som i en liten genomskinlig låda?


Vi flyttade ut alla våra kryddväxter (hoppas de överlever) och satte blommor i krukor och lådor.
Sedan åt vi jordgubbar och drack saft på nyfixad balkong. Lille M invigde sitt nya röda minitält. Lagom för mindre personer.
Man kan ha det bra i stan också minsann.
Och balkongen förtjänar lite omvårdnad.
Där står två gamla pallar som jag blivit uppmanad av närstående att slänga, men det är ju farfar Axel som gjort den ena, och morbror Fredrik gjorde den andra. Båda är döda sedan evigheters evighet tillbaka, men pallarna lever.
Tror allt att lille M och jag ska måla dem en annan dag.
Nu ska jag skaffa en liten låda för kuddar och plädar. Sätta ut mer blommor så klart. Sedan blir det riktigt fint! Eller vad tycker ni?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser jättefint och ombonat ut.I fjol var det en byggplats? Njut av det sköna balkonglivet.
Gunilla

Eva Swedenmark sa...

Tänk att du minns! Ja, när jag tänker på hur inplastade vi var blir det ännu mer njutbart nu! Önskar dig en glad och solig helg Gunilla!

Margareta Wahlén sa...

En balkong är verkligen inte att förakta! kan bli hur fin och mysig som helst vilket din visar! Håller med dig om undran över alla dessa glasbalkonger men cementbalkongerna var heller inte roliga, kanske träspjälor? men då blir det kanske problem med fukt….Nåväl att göra som du, sätta ett tyg runt är en fin lösning! Du och Milton är väl värda jordgubbar och saft! förstår att ni njuter!