https://www.instagram.com/evaswedenmark/

fredag 11 juni 2010

Love 2010 låter som kladdig rosa sockervadd

En underbar sak med att vara förflyttad till ön med livet och verksamheten som jag är nu är att jag slipper bröllopseländet i stan. Hela vägen från Slussen till Slottet är utsikten förstörd av märkliga byggen som hör ihop med Love 2010. HUR kan evenemangen kring ett bröllop i Sverige kallas Love 2010? Det är så urbota dumt och fult. Det får mig att tänka på fluffiga äckligt söta pinnar med rosa sockervadd. Ett bröllop i Sverige som låter som något slags siraps-Hollywoodspektakel. Ja, som sagt, jag är glad att jag slipper eländet och i stället är i grönskan på ön. Långt ifrån Love 2010 men fylld av kärlek. Absolut!
kärlek kärlek kärlek kärlek kärlek 
heter det på svenska inte love - så pinsamt!

11 kommentarer:

Monica sa...

Kan bara hålla med dig, dessutom är det vuxna människor det handlar om, brudparet är ju inga tonåringar direkt men allt ska andas tonår och ung kärlek. Love 2010 ser direkt fånigt ut, som ett Barbieparty eller något. Förstår du har det skönt ute på ön:-)

Maria-Thérèse afiori.com sa...

Amen! Vilket fjask. Har nyss gått genom Stockholm själv, tyvärr, för överallt fanns bröllopsfluff.

Evas värld sa...

Monica - precis! Ett Barbieparty!

Maria-Thérèse - välkommen hem. Utflykten till Paris verkar ha varit lyckad.

Var dag bär guldkorn sa...

Kär lek är ju dessutom ett så mycket vackrare ord!
Men måste man nödvändigtvis ta kärlek på ett annat språk (varför man nu ska det) så vore det väl AMOUR i sådana fall. Inte bara för att det låter vackrare än Love utan för att visa att svenska kungligheterna inte är särskilt svenska egentligen utan franska. Men Bernadotte vad är det? Själv lär jag härstamma från både Gorm, Folkungaättens Birger Jarl och Vasa. Och 19 juni flyr jag staden för att fira en kär vän som fyller 60, långt från barbiebröllopshysterin.

Evas värld sa...

Kär lek - det är fint Guldkorn! Jag tror vi är många som rymmer stan den 19.

Kimselius sa...

Har inte varit upp till Stockholm och sett allt rabalder som är inför bröllopet, men jag kan tänka mig... Är glad att jag inte var kunglig när vi gifte oss, för vårt bröllop var snabbt avklarat på 1 minut och 45 sekunder... Rådhuset Stockholm! Vad är det som säger att man blir lyckligare bara för att man har hundratals med gäster och slänger ut massor med pengar på bröllopet? Kram Kim

Jane Morén sa...

Ja, speciellt när KÄRLEK är ett så underbart ord. När sådana här fullständigt obegripliga beslut tas tänker jag på Yrrol och en av scenerna i filmen när de ska komma på en bra present till någon och samlas i ett rum runt ett bord och det ena vansinniga förslaget efter det andra föreslås helt allvarligt.

Annika sa...

Sällar mig till föregående talarskara, och ingen kan vara mer ointresserad än jag! Vad är grejen egentligen? Att det nu är legitimt för Victoria och Daniel att göra barn och säkra släktens överlevnad?

Granne med potatisodlaren sa...

Jag blev full i fniss när jag läste dina tankar. Och alla kommentarer. Hur kan man tänka så fel? Det roliga är att igår var våra rosaälskande 8-åringar här och de har valt en ny färg. Rosa är så barnsligt och fult. Allt enligt Elin och Klara.
Jag tänker Buggtuggummi. Och love det var ett ord som jag läste utanför obskyra mörktonade skyltfönster på bakgator förr.

Evas värld sa...

Eva Granne: Vad kul med Elin och Klara, vilken färg har de valt nu som favorit?
Det kännbs verkligen som om en usel PR-firma fått uppdraget och helt missuppfattat vilket budskap de skulle sända.

Annika, jag tror detta bröllop som är tänkt att vara PR för monarkin i stället blir tvärtom. Det blir ingen respekt för ett Love 2010, känns bara pinsamt.

matildasfikarum sa...

Jag undrar vem som döpte det till Love 2010. Det låter som namnet på en porrfilm.