måndag 6 februari 2017

Dyrt dåligt utbud av säng och resa för singlar

Jag funderar. Det är ju ett känt faktum att Sverige har väldigt många singelhushåll. Vi är alltså många som lever ensamma i våra hem. Man tänker att marknaden borde inse det, anpassa utbudet efter en efterfrågan jag vet finns.
Exempel:
Vi som älskar att resa vill kanske inte nödvändigtvis vill dela rum om vi reser med en kompis. Men försök med de vanliga resebyråerna att hitta resor där man till rimligt pris kan boka ett rum för en person. Apollo försökte absolut sälja på mig och min kompis ett dubbelrum, det är som två rum, sa de ... gott om plats. Tur att vi inte tog det för det var inte alls så.Jag vill inte dela dubbelsäng med en kompis.
Langley är en bra resebyrå, det går att boka ett eget dubbelrum med bara ett litet tillägg.  Olönsamt tycker tyvärr många resebyråer.
Lönsamt att satsa på singlar som vill ha eget rum, tror jag.

Jag ville byta säng och tittade på IKEA. Typ hotellsäng kanske, tänkte jag och såg de inbjudande bilderna. Men hoppsan alla var 160 eller 180 breda, jag tänkte mig en säng mer anpassad till mina utrymmen och för det mesta sover jag ensam, jag ville ha 1.20 max 1.40, men lika fin, lika många varianter av madrasser, sängar, gavlar mm,
Tror ni att det fanns? Jag hittade ingen så jag frågade Ikea. Det fanns. En. En ful grå. Se bilden. Riktigt dåligt IKEA.

2 kommentarer:

Eva-Karin sa...

Eva, precis så tänker jag med, när jag kollar på hotell med mera.
Jag vill ha enkelrum. Utan att det ska kosta.På kryssningar med de större fartygen är det flera tusenlappar som skiljer.
trist att det ska vara så.
Annars är det mest fördelar med singel-livet!
Ha en fin fortsättning på denna soliga söndag!
Kram!
Eva-Karin på FB

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hej Eva-Karin! Jag fattar inte att resebyråer inte ser oss pigga självständiga kvinnor, som valt singellivet, som en viktig grupp att satsa på! Dumt av dem.
Kram!
Eva