söndag 24 december 2017

God fridfull fröjdefull jul till alla

Jag och de små snuttarna 2016
I väntan på tomte2016
God fin jul till alla. Idag är det julafton. Jag vaknade med en stilla förväntan och lugn. Steg upp och gjorde sillsalladen jag vill ha på julbordet. Den jag inte orkade göra igår. Det är en fantastiskt väder, jag älskar deet. Inte en gnutta snö. Varmt. Blå himmel. Min favoritvinter.

Snart kommer famlijen. Allt får bli som det är. Vi gillar läget. Jag har inte hunnit rimma. Mycket annat också som jag inte hunnit. Men det spelar ingen roll heller. Det enda viktiga är att vi är tillsammans.

Det enda sorgliga är att E2 inte är här. Hon måste arbeta i NY idag. Men kommer om en vecka. Men det gör ont i mitt hjärta, jag har firat varje jul sedan 1983 tillsammans med henne.

Tro nu inte bara att jag varit så här lugn hela tiden. Jag däckade ihop i förrgår. Trodde jag hade kontroll.Men stressen grep mig. Köttbullarna blev så fula. Och jag började gråta. En ledsen ensamgråt.  Jag struntade i köttbullseländet och allt och bara la mig, lyssnade på min Paris Passion-lista och blev lugn igen.

Nu känns det bra. Köttbullarna, javisst är de fula, men de smakar helt okej.

Snart kommer barn och barnbarn deras kärlekar och exmannen. Det är fint.

Jul igen, en stilla glad jul. Med tomte och gran.
Allt gott till er.

4 kommentarer:

Marina sa...

Hoppas ni fick en bra jul! Önskar dig en god fortsättning.

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tack fina Marina! Julen blev alldeles underbar!

maggisvarldgmail.com sa...

För första gången firade vi jul hos Agnes i hennes nya hus! Hon var så lycklig och hade pyntat så fint! En fin och stämningsfull jul även om jag alltid saknar mina andra barn och barnbarn....Vill helst att vi ska vara tillsammans som ni!

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Tillsammans blir så viktigt när delar av familjen bor långt bort!!