https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 18 december 2014

Korsikansk vidunderlig mat i Stockholm


Igår åt vi traditionell julmiddag tillsammans, fina vännen och medskrivaren Annica och jag. Vi brukar samla ihop årets tankar över en god middag och byta klappar innan hon drar iväg upp till norr och snön hon älskar.

Igår gick vi till min favoritrestaurang, den korsikanska Campoloro. Inte lätt att få bord. Det finns bara 22 platser. Men vilken mat. Jag äter alltid stekt anka med en helt otrolig fikonsås som det tar kocken två dagar att göra i det pyttelilla köket. Hur kan man laga sådan god mat i ett sådant litet kök? Allt är perfekt. Det är trevligt, vänligt och maten är himmelsk.
Har ni inte varit där så gå dit när ni har vägarna förbi Stockholm.
Ring för säkerhets skull och kolla om tiderna stämmer, jag är osäker på om det alltid är lunch och man måste boka bord på kvällen.

11 kommentarer:

Margareta Wahlén sa...

Jag har varit där och ätit! Helt underbar mat och då drack jag också ett gott korsikansk vin! Dags att gå dit snart igen känner jag!

Eva Swedenmark sa...

Dags att åka till Korsika snart igen, känner jag Margareta!

Anna/notonmusic sa...

Åh fikonsås...! Nej, det är nog inte storleken på kök som är avgörande. Matlagningskonst är en konst i sig, visst? En del tycks bara ha det...andra får lära sig. Jag tillhör den senare sorten. Korsika måste vara fantastiskt!

Margareta Wahlén sa...

Håller med! En helt underbar ö!

Anonym sa...

Längtar tillbaka! Vilken fantastiskt fin kväll vi hade där på min födelsedag hela familjen!
Puss bästa mamma
Ellen

Andra året i Hjo sa...

Confit de Canard är en favorit. Korsikansk anka har jag aldrig ätit. Har dotter i Sthlm så det ju inte omöjligt...
God Jul från Hjo!

Eva Swedenmark sa...

Ellen, vi får gå dit och fira snart igen! Kram

Eva Swedenmark sa...

Hjovän, mina döttrar och jag älskar maten på Campoloro - så det är en bra idé!God Jul!

Eva Swedenmark sa...

Anna! Korsika är en märklig och fantastisk ö, väl värd ett besök. Men maten på denna restaurang är nästan ännu bättre än den jag ätit där!
Matlagningens konst kan man grubbla länge över ... jag tycker jag tappat handlaget jag en gång hade :)

Ulla Anderstedt sa...

Den restaurangen ska jag testa med döttrarna! Gott Nytt År! till dig också.

Eva Swedenmark sa...

Ulla, perfekta mor-dotter restaurangen. Och sedan får man lust att åka till Korsika :)