https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 27 november 2008

Bokhora, Boktoka, Oofbok... och jag

Igår på Stadsbiblioteket i Stockholm diskuterades litterära bloggar. Bokhora var där,Boktoka likaså och OO0fbok. Håkan Bravinger, författare och förläggare, diskuterade läsande och bloggar med dem. Alla var entusiastiska bokläsare. Som jag.
"Gå ut i friska luften!" Det var den uppmaning jag ständigt fick som barn, i stället för att sitta inne, uppslukad av en bok. Bokbloggarna verkade vara samma sort (men det fanns inte en enda man med som bokbloggade??? Finns ni därute?)
Bloggarna läser, blir uppfyllda av böckerna, så uppfyllda att de vill dela med sig. Och uppenbarligen finns många som vill lyssna, läsa, debattera.
Så varför inte en blogg? tänkte jag som ändå sitter framför min mac hela dagarna och skriver. Facebook räcker inte riktigt till, inte om man vill dela sina funderingar med andra.
Tekniken lade nästan krokben för mig.
Men nu är jag inne, jag försöker. Om inte annat är det väl ett sätt att formulera mina tankar i skrift, såhär, inte bara i dagboken eller i mina böcker.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat Eva! Du ser ju att det inte var så svårt. Alltid kul med nya bloggar att följa.

Men du vet att det finns en till blogg som du gärna får skriva på också. Tack för bidragen! Hoppas få se dina (och era) inlägg där fler gånger.

Hej från Helena A på FC Öst.

Eva Swedenmark sa...

Emmorna är på gång, vi lovar att skriva på Författarbloggen också. Och du har rätt, det var ju inte så svårt!
Hej från Eva