https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 27 november 2008

Världen är stor nog för allas behov men inte för allas begär

Zac O´Yeah har skrivit en utmärkt bok om Gandhi. "Mahatma eller konsten att vända världen upp och ner". Den läser jag idag medan jag följer de sorgliga rapporterna om terroristdåden i Indien. Biografier kan vara tråkiga, alltför ensidigt kritiska eller hyllande. Zacs bok är ett myllrande äventyr av roliga kommentarer, kloka citat och spännande nutidshistoria. Läs den!
Det var Gandhi som sa att världen är stor nog för allas behov, men inte för allas begär. Vi har en del att lära av honom.

2 kommentarer:

Annica sa...

Det känns som om världen kokar just nu. Må allting lösa sig snart.
Tack i alla fall för boktipset. Senast jag besökte Indien bokvägen var när jag läste Shantaram. Hela lägenheten började dofta av tandorikryddor, folkmassor och äventyr. Att läsa om Ghandi ser jag fram emot, det kommer att bli något helt annat!
Kommer förresten på att jag reste till Indien med en annan bok för inte så länge sedan: Bäras utan namn till natt till morgon av Arne Johansson.
Tänk vad mycket man kan uppleva genom sammansatta bokstäver!

Eva Swedenmark sa...

Ja! Arne Johnsson, min favoritpoet. Vi deltog i samma författarresa till södra Indien 2005, färdades i buss genom södra Indien med just Zac O´Yeah som obändigt entusiastisk reseledare. Helen Rundgren och jag var barnboksförfattarna, Arne läste sina dikter på olika författarträffar. Det var varmt, kryddoftande och omvälvande och det är magiskt när Arne läser sina dikter.