https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 1 januari 2009

Pussar i potatiskällaren på Sallyhillsvägen


Det borde inte komma som en överraskning att det är 1 januari 2009 idag. Men igår när jag fyllde det sista bladet i min Ordning och Reda-dagbok insåg jag att jag inte hade tänkt på att köpa någon ny. Ja, jag skriver dagbok. Otroligt tråkiga kommentarer om vad jag gör och vad jag tänker. Mest skriver jag när jag är arg och deppig, ingen rolig bild av mig man får alltså. Men jag tycker om att ha den, skriva i den. Får bli en promenad till Götgatsbacken i morgon för att köpa en ny svart linneklädd dagbok för 2009.
Man kan ha nytta av sina gamla dagböcker. Jag skrev en när jag slutade sexan och började sjuan. Den handlade mest om Roffe Bengtsson som var lik Elvis, hur kär jag var i honom och hur vi pussades i potatiskällaren. Jag satt hela sommaren vid busshållplatsen och väntade ivrigt på att höra knattret från hans moped. Många gånger tänkte jag slänga den dagboken. Men en dag skrev jag boken Mopedsommar som handlade om en flicka i just den åldern. I boken har jag med alldeles autentiska dagboksanteckningar från flickan som pussades i potatiskällaren. Så släng inte era dagböcker, de kan visa sig användbara!

4 kommentarer:

elin sa...

en tröst när man läser sina egna trista små anteckningar:) Mopedsommar är för övrigt underbar!

Eva Swedenmark sa...

Tack! Gulligt av dig att säga det!

the democracy experience sa...

Vilken fin bild av flickan väntandes på busshållplatsen och pussandes i potatiskällaren! Kram

Eva Swedenmark sa...

Tack! Jag visste alltid att jag en gång skulle skriva en bok om den sommaren. Mopedsommaren när jag tog ett kliv från barndomen närmare någon slags vuxenhet. Åh vad jag minns.