https://www.instagram.com/evaswedenmark/

torsdag 12 februari 2009

Jag - ett trendoffer


Alla vill vi tro att vi är tämligen originella och gör våra egna val oberoende av trender! Gång efter gång inser jag att andra krafter påverkar. Några exempel. Ta bara en sån enkel sak som en teburk. Jag köpte min Kusmi-burk i Göteborg på en liten teaffär. Blev helt förälskad i den. Sen upptäcker jag Kusmiburkar i Elles inredningstidning. I Ebba von Sydows blogg. Överallt. Alla har vi samtidigt blivit förälskade i Kusmi. Varför?
Exempel 2 - jag skryter med att jag inte skryter med min simultankapacitet längre, jag har blivit visare, tror jag. Då berättar Ylva Wallin för mig att hon just varit på en konferens där man berättat att simultankapacitet är ute, fokusering inne. Ny trend.
Exempel 3: Jag berättar glatt om härligt otrendiga Friskis och Svettis. Vem har inte köpt nyss Friskiskort dit då i stället för till glassiga gym - om inte Ebba?
Exempel 4: Jag längtar ihjäl mig efter att åka på resa till ayurvedisk kurort med yoga och nyttig Pitta-mat. Slår upp M-magasin och hittar Amelia Adamo som just gjort en sån resa... ja bara några exempel på hur i alla fall jag är ett trendoffer.

Men det är ju skönt, vi får acceptera att vi är vanliga enkla personer som påverkas av saker i vår omgivning - och att vi alla är ganska lika varandra i våra drömmar om vad vi vill - och nu är jag säker på att någon trendspanare talar om för mig, att precis det - insikten om din vanlighet - är just det mest aktuella på trendbarometern!
Kram från er egen Trend-Spanare/Eva!

3 kommentarer:

elin sa...

haha! Mamma det är bara för att du alltid har så mycket på gång och alltid redo för nya intryck. härligt. puss!

ylva sa...

Du är inget offer, du är ett orakel:
Vi är bara barn av vår tid, that´s all! Men det är ju bra - vänd på det hela. Det du skriver om kommer ju alltså vara saker som andra också går omkring och tänker på just nu, och det är ju topen för din framtid som författare!
Har du inte sett på reklamskylten som står och skräpar utanför mitt hus (vid busshållplatsen du passerar) "Alla tror att han är en tankeläsare, men han är bara ovanligt uppmärksam". Det är du också - du är författare - du dokumenterar, observerar och samlar på dig. "Alla trodde Eva var ett trendorakel, men hon vara bara väldigt uppmärksam"! : )
Mitt nya motto är också i tiden:
Det är inte förrän du inser din svaghet som du kan bli stark.

Jag hade missat den där teburken, men den var fin! : )
/Ylva

Ebba von Sydow sa...

Mycket sant! :) Trevlig helg/Ebba